Premiera instalației performative BORN(E) în Timișoara

BORN(E) este o instalație performativă inițiată de coregrafele Maria-Luiza Dimulescu și Beatrice Tudor. Având la bază 18 interviuri cu persoane cu vârste cuprinse între 8 și 90 de ani, instalația chestionează existența corpului uman (contemporan), concentrându-se asupra complexității proceselor pe care le parcurge acesta pe durata existenței sale.

BORN(E) aduce în prim plan voci, gânduri și chipuri urmărind efectul trecerii timpului prin prisma acumulării de experiențe.

Sunteți invitați, astfel, să deveniți parte integrantă din această hartă subiectivă a experiențelor umane.

CALENDAR reprezentații Timișoara:

Galeria Bastion 2 | 15 iulie | 19.30

Rezervări: https://forms.gle/bWiDwyCsi9XzcqrY9

Teatrul Basca | 16 & 17 iulie | 19.30

Rezervări: https://forms.gle/3qGAYaZQsn9YxSDf8

Iulius Town | 19 iulie | 19.30

Rezervări: https://forms.gle/FJMygyrUdRkxjr4o6

Echipa artistică este alcătuită din:

Maria-Luiza Dimulescu & Maria Beatrice Tudor (Concept & Dramaturgie), Corina Andrian (Regie & Editare video),  Cătălin Rugină (Director de imagine), Adrian Piciorea (Sound design), Camelia Neagoe (Consultant dramaturgie) , Iulian Cristea (Graphic design), Ilie Ciotir (componentă IT),  Alexandru Andrei (consultant tehnic)

Durata: 60 min.

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără participarea voluntară a următoarelor persoane: Ema Pleșcan, Matei Nițulescu, Cătălina Ionescu, Ionuț Sebastian, Laila Abdel Hafiz, Valentin Teodorescu, Victoria Digori, Matei Bărbulescu, Adina Ionescu, Andrei Popa, Mara, Stelian Tudor, Ana Tudor, Iustina Andrian, Tudor Baciu, Elena Ștefan, Constantin Ștefan, Elena Georgescu.

”Pentru noi, ideea proiectului a pornit de la procesul de îmbătrânire al organismului uman și de la conotațiile adesea negative pe care suntem mai degrabă impulsionați să i le atribuim. Suntem interesate de observarea acestui proces care ni se întâmplă fără oprire și pe care adesea îl demonizăm. De ce alegem să ne concentrăm pe ceva ce nu putem influența de fapt, în detrimentul aprecierii a ceea ce este în esență important – acumularea experiențelor și existența așa cum se prezintă ea? Desigur, prin tot ce ne oferă acum știința, suntem PREOCUPAȚI să întârziem procese naturale și PREA-OCUPAȚI să învățăm despre noi ca întreg (corp-minte-emoție).  Suntem adesea cu un pas în urma noastră. Prin intermediul acestei instalații ne dorim să creăm un spațiu al auto-reflecției și al acceptării momentului prezent așa cum este el – surprinzător – dinamic – irepetabil”, spun  Maria-Luiza Dimulescu & Beatrice Tudor, coregrafe și inițiatoare ale proiectului

Pe 20 iulie instalația ajunge la Arad (muzeul de Artă/Kinema Ikon) iar pe 6 și 8 august la București, la Spațiu de Artă Contemporană/SAC Malmaison și Centrul Național al Dansului București.

Organizator: Asociația Unfold Motion

Sponsori: Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Iulius Town

Parteneri: Teatrul Basca, Centrul Național al Dansului București, Spațiul de Artă Contemporană/SAC, Kinema Ikon, Complexul Muzeal Arad

Parteneri media: Presspectiva, Radio România Cultural

Proiectul este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte

Instalația a fost creată în cadrul proiectului cultural “Preocupat/Prea-Ocupat”, proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Unfold Motion este prima organizație de dans contemporan din Timișoara. De la înființarea sa în 2013 de către Lavinia Urcan, coregraf și director artistic și mai apoi, prin alăturarea coregrafei asociate Beatrice Tudor, în anul 2019, asociația se implică activ, prin proiectele sale, în peisajul cultural din Timișoara și din România și este un reper al sectorului coregrafic românesc.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *