Fashion Event la UVT – studenții de la Arte și Design au avut ocazia să înțeleagă mecanismele marketingului de modă

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), Facultatea de Arte și Design, a organizat un eveniment de modă și un masterclass în Fashion Marketing.

Invitatul special al acestui eveniment a fost Clarence van der Putte, expert în marketingul de modă (international Project Manager/Senior Lecturer at the Parttime Dept. Faculty of Business and Economics (FBE), Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS) și profesor la  Heilongjiang International University (HIU).

Evenimentul a avut scopul de a face ca studenții să înțeleagă mai bine problemele specifice marketingului de modă și de a găsi modalități de îmbunătățire a industriei modei și artei din România, în special din Timișoara.

Clarence van der Putte a susținut un masterclass în Fashion Marketing dedicat studenților Facultății de Arte și Design, în special celor care studiază design vestimentar și modă. Apoi, a avut loc un Open Fashion Masterclass, deschis tuturor celor interesați de modă, artă sau business. Temele abordate au inclus tendințe actuale, modele tradiționale vs modele „New School”, marketing off și online, neuromarketing, fast versus slow fashion și sustenabilitatea în modă.

Evenimentul s-a încheiat cu o prezentare de modă, Fashion Clash of Styles RO. Designerii din Timișoara și Cluj, precum și studenții din Timișoara, au prezentat colecțiile lor într-un show găzduit de Galeria Mansarda, într-o competiție a stilurilor.

Studenții care au participat la masterclass-ul din ziua precedentă au avut ocazia să prezinte proiectele de fashion marketing elaborate în sesiunea anterioară.

Acest proiect academic face parte din strategia programului de studiu Modă-Design Vestimentar de a organiza conferințe, ateliere deschise și masterclass-uri în domeniile conexe modei.

Evenimentul a oferit studenților oportunitatea de a înțelege mai bine lumea modei și de a-și dezvolta abilitățile în domeniu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *