CADRE & FORME aduce în Timișoara coregrafi de renume internațional, spectacole și sesiuni de training pentru dansatori

Programul CADRE & FORME continuă să îmbogățească și în 2024 scena de dans contemporan din Timișoara, atrăgând artiști și coregrafi de renume internațional. Lansat cu șase ani în urmă, evenimentul a devenit o platformă esențială pentru dezvoltarea și promovarea dansului contemporan, crescând în amploare și diversitate cu fiecare ediție.

În 2024, CADRE & FORME aduce o serie de activități menite să inspire și să formeze atât dansatorii profesioniști, cât și publicul larg:

  • Scoala de Vară CADRE & FORME, 1-9 iulieun training intens de formare pentru dansatori la început de drum, susținut anul acesta de coregrafa Vittoria de Ferrari Sappeto (asistent coregrafa Lavinia Urcan). Participanții, veniți din mai multe orașe ale țării, vor avea ocazia să învețe și să să dezvolte sub îndrumarea mentorilor, aprofundând tehnici și stiluri inovatoare de dans contemporan. Spectacolul rezultat în urma celor 10 zile de curs va fi prezentat publicului în Piața Sf.Gheorghe din Timișoara pe 10 iulie.
  •  Spectacol Moveo Dance Company (Malta) – The other door. What’s wrong, why not?, 27 august;

Producția este condusă de Dorian Mallia, directorul artistic și fondator al companiei. De-a lungul anilor, el a avut un rol semnificativ în dezvoltarea scenei de dans contemporan din Malta.

  • Atelier intensiv de dans, condus de coregrafa Viktoria Medvedeva, 10-11 august;

Cursul este adresat dansatorilor profesioniști și va fi coordonat de Viktoria Medvedeva, coregrafă originară din Kiev și stabilită în Timișoara în urma izbucnirii războiului în Ucraina.

  • Spectacol invitat prin Open Call național și euroregional dedicat companiilor de dans contemporan, 10 august;

Apelul este adresat tuturor companiilor independente din România, Ungaria și Serbia, cu scopul de a dezvoltarea colaborarea comunitară, de a oferi o platformă suplimentară de libertate artistică și de a le spori vizibilitatea. Compania câștigătoare primește un onorariu de 7500 de lei și are oportunitatea de a-și prezenta un spectacol într-un spațiu public din Timișoara.

Toate informațiile despre programul din acest an vor fi disponibile aici, iar accesul publicului la toate acțiunile este gratuit.

CADRE & FORME este dezvoltat de asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion, iar de-a lungul anilor a demonstrat o creștere accelerată, devenind un catalizator important pentru scena de dans contemporan din Timișoara. Prin implicarea constantă a unor coregrafi și artiști de prestigiu internațional, programul promovează diversitatea și inovația în arta dansului.

Și anul acesta face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *