ROVINHUD Wine Show 2025: un deceniu de pasiune pentru vin și generozitate pentru comunitate
Între 7 și 9 noiembrie 2025, cea de-a 10-a ediție a ROVINHUD Wine Show aduce la Convention Center – Hotel Timișoara un salon dedicat vinurilor de excepție, masterclass-uri susținute de experți internaționali și o zi specială dedicată artei asocierii vinului cu mâncarea.
Evenimentul rămâne fidel misiunii sale: toate fondurile obținute vor sprijini terapiile copiilor cu dizabilități din județul Timiș.

10 ani de vin, prietenie și solidaritate
„În 2014 am revoluționat conceptul de târg de vinuri din România. Am selectat expozanții în funcție de calitatea vinurilor, am organizat masterclassuri cu experți internaționali și tot profitul l-am folosit în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Toate acestea cu 100% voluntariat. Ediția a 10-a aduce pe lângă degustarea tradițională din sala expo și masterclass-urile pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniu, o zi întreagă dedicată asocierilor mâncării cu vinul, în trei restaurante de top din Timișoara”, explică Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.
Anul acesta, ROVINHUD aduce la Timișoara 21 de crame din România, Ungaria și Republica Moldova, precum și importatori de renume, oferind publicului posibilitatea de a degusta peste 200 de vinuri, printre care și celebrul vin Esszencia, cu 476 g/l rest de zahăr – cel mai dulce vin prezentat vreodată la festival.

Masterclass-uri cu maeștri ai vinului
Ediția aniversară va fi marcată de o serie de masterclass-uri excepționale:
- Champagne Masterclass, susținut de Ciprian Gal DipWSET și Előd Ádám, deschide evenimentul cu eleganța efervescentă a șampaniei.
- 18 Fetești Negre vor fi în lumina reflectoarelor, prin vocea a trei vinificatoare remarcabile – Betty Darabont, Clara Kardos și Nora Iriarte.
- Skin, Orange, Amber – o sesiune despre vinuri atipice, condusă de Robert Joseph, jurnalist și consultant internațional, care va prezenta vinuri create de el în Franța și Georgia.
- În încheiere, Rod Smith MW va purta publicul într-o călătorie în legendara regiune Bordeaux.

Duminica gustului perfect
Cea de-a treia zi a evenimentului, 9 noiembrie, va fi dedicată complet pe asocierea mâncării cu spumantele și vinurile liniștite din România, în cadrul unui Brunch și a unui Lunch.
Ziua se încheie cu o cină acompaniată de vinuri din lumea nouă, prezentate de Hartley Smithers (Australia) și Nora Iriarte (Spania), care vor ghida participanții într-o explorare senzorială a „lumii noi” a vinului.
Vinul care schimbă vieți
Prin ediția din 2024, Fundația Rovinhud a reușit să strângă 53.000 de euro, sumă folosită pentru terapiile a 35 de copii cu dizabilități din justețul Timiș. Ca la fiecare ediție, peste 50 de organizatori și experți din întreaga lume își oferă timpul și cunoștințele în mod voluntar, ransformând ROVINHUD dintr-un simplu festival într-un gest de solidaritate și implicare reală.
„Eroii de zi cu zi” care donează sânge sunt și ei onorați: donatorii au acces gratuit la sala expo, pe baza adeverinței medicale.
Programul de acces în sala expo la care se pot degusta din cele peste 200 de vinuri este:
Vineri, 7 noiembrie: 16:00 – 22:00 | Sâmbătă, 8 noiembrie: 13:00 – 22:00
Mai multe informații despre program, invitați și bilete sunt disponibile pe www.rovinhud.ro






Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!