ZF prezintă, la Timișoara, eXPO World Tour 2022, cu soluții de e-mobilitate și contribuția companiei la un viitor sustenabil

Între 12 și 14 iulie în incinta Iulius Town, zona acces Food Court, ZF prezintă eXPO World Tour 2022, cu soluții de e-mobilitate și contribuția ZF la un viitor sustenabil.

Gama de produse ZF existentă ajută la asigurarea sustenabilității mediului prin reducerea consumului de combustibil și, prin urmare, a emisiilor.

Strategia ZF „Next Generation Mobility“,  cu focus pe mobilitatea electrică, include cele patru domenii tehnologice cheie ale companiei: controlul mișcării vehiculului, siguranță integrată, conducere automată și mobilitate electrică.

Începând cu anul 2018, „Next Generation Mobility” nu este doar denumirea pentru strategia Grupului ZF, ci reprezintă și un angajament de performanță, atât pentru trecut, cât și pentru viitor.

Astăzi, ZF oferă tehnologie modernă și durabilă, care vine în sprijinul mobilității. Cu acest motto, ZF semnalează, de asemenea, că a dezvoltat deja soluții cuprinzătoare și sustenabile pentru producția de serie și pregătirea acesteia. Aceste soluții vor modela în curând mobilitatea oamenilor pe șosele.

Până în acest moment, mobilitatea a fost o nevoie umană fundamentală care a pus o mare povară asupra climatului, făcând necesară transformarea mobilității la nivel global. Pandemia a accelerat și mai mult ritmul acestei tendințe. Oamenii de pretutindeni se așteaptă acum la mobilitate viabilă, electrică, inteligentă, conectată, durabilă, sigură, autonomă și, de asemenea, accesibilă.

Strategia „Next Generation Mobility“ – cu focus pe mobilitatea electrică

ZF are o strategie de mobilitate de generație următoare bine stabilită, care include cele patru domenii tehnologice cheie ale companiei: controlul mișcării vehiculului, siguranță integrată, conducere automată și mobilitate electrică. Gama de produse ZF existentă ajută la asigurarea sustenabilității mediului prin reducerea consumului de combustibil și, prin urmare, a emisiilor. În plus, ZF promovează în mod constant electrificarea vehiculelor, precum și creșterea eficienței transmisiilor convenționale.

Sever Scridon, Managing Director ZF R&D Tech Center Timișoara, a declarat:

“ZF electrifică totul, de la biciclete până la camioane grele. În momentul de față, expertiza unică pe care o are ZF este la mare căutare pentru toate tipurile de vehicule – și va continua să fie și în viitor. Când vine vorba de electromobilitate, ZF pune accent pe performanță și eficiență energetică, atât pe parte de hardware, cât și de software. Soluțiile modulare de la ZF vor stabili ritmul pentru sistemele de acționare electrică, ZF rămânând deschisă tuturor tehnologiilor”.

Pentru a fi cu adevărat durabile, sistemele de acționare electrică trebuie să fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic pentru fiecare domeniu în care sunt aplicate. Deoarece suntem presați de timp, electromobilitatea trebuie să fie din ce în ce mai rapidă în trecerea de la dezvoltare și până la producția în masă.

ZF își servește clienții prin soluții cuprinzătoare atât pentru hibrizii cu alimentare externă, cât și pentru vehiculele pur electrice. Cu vehiculele sale concept EVplus (vehicul electric hibrid cu alimentare externă) și EVnext (vehicul electric cu baterie), ZF împinge limitele eficienței energetice și mai mult în direcția optimului fizic.

Prin electrificarea transmisiei autovehiculelor, ZF sprijină industria auto cu soluții flexibile care se potrivesc cu ritmul dinamic al piețelor internaționale.

Comenzile curente către ZF acoperă atât tehnologia cu emisii scăzute, parțial sau complet electrificată, cum ar fi diversele variantele de hibrizi cu alimentare externă de generatie 4, cu transmisie în 8 viteze (8HP), precum și electronicele de mare putere și motoarele cu acționare complet electrică.

ZF este o companie de tehnologie la nivel global, care furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, care fac posibilă generația următoare a mobilității. ZF permite vehiculelor să vadă, să gândească și să acționeze. În cele patru domenii tehnologice privind controlul mișcării vehiculelor, a siguranței integrate, a conducerii automate și a mobilității electrice, ZF oferă soluții complete în materie de produse și software atît pentru producătorii de vehicule consacrați, cât și pentru furnizorii de servicii de transport și mobilitate în curs de dezvoltare. ZF electrifică o gamă largă de tipuri de vehicule. Cu produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la creșterea mobilității în siguranță.

Cu aproximativ 157,500 de angajați în întreaga lume, ZF a raportat vânzări în valoare de 38.3 miliarde € în anul fiscal 2021. Compania își desfășoară activitatea în 188 unități de producție din 31 de țări.

În România, ZF are peste 5,000 de angajați în 5 locații (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre ele se numără și ZF R&D Tech Center din Timișoara, unde lucrează aproximativ 200 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creștere. ZF R&D Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare și dezvoltare la nivel global al ZF Group.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *