Zece idei de cadouri „made in Timișoara”, pentru Sărbători cu multă creativitate și afaceri locale încurajate

Ce ai spune dacă anul acesta, de Crăciun, ai alege cadouri realizate în serie limitată, de oameni talentați din comunitate, care au avut curajul să își lanseze propriile afaceri? Pentru copiii care au scris și rescris scrisoarea pentru Moș Crăciun, pentru părinții care deja au terminat listele de cumpărături pentru masa de Sărbători, pentru prietenul acela vechi, căruia nu mai știi ce să îi iei, pentru iubita pe care dorești să o surprinzi sau colega pe care ai văzut-o mult mai rar față de anii trecuți, pentru că ați lucrat de acasă. Ceva de purtat, ceva de jucat, de admirat sau de savurat în tihnă, ceva strălucitor, ceva dulce, ceva de neuitat – artiștii locali ne propun idei cu o mare amprentă personală. Iată lista cu preferatele noastre:

Când am citit despre Timișoara la cutie, prima reacție a fost: “Wow! Ce idee bună!”. Apoi le-am arătat-o prietenilor, care au fost cel puțin la fel de plăcut surprinși. Proiectul a fost pus la cale de Ludoteca Habarnam, desenat de Dan Ungureanu și oferă celor cu vârste între 6-99 ani șansa de a cunoaște mai bine arhitectura și istoria orașului, prin joacă. E ca și cum ai lua acasă cele mai frumoase locuri din Timișoara și le-ai analiza în detaliu și reconstrui, alături de ai tăi. Cutia conține o hartă puzzle, cu 60 de piese, cu centrul istoric și Piața Victoriei, 5 planșe ale unor clădiri istorice, care prin decupare, pliere, lipire se transformă în miniaturi 3D, și 6 cărți poștale ce pot fi și înrămate sau trimise prietenilor care nu au reușit să ajungă anul acesta în vizită. Toate sunt ambalate într-o cutie personalizată manual, costă 145 lei și pot fi comandate online.

Jucăriile Liei Pfeiffer sunt adevărate personaje, iar poveștile ce le însoțesc sunt cel puțin la fel de personale. Pentru Crăciunul acesta, au rămas puține care își mai așteaptă prieteni noi: Sopi Agaric, care „vara asta s-a tot ascuns de turiștii porniți haotic prin păduri”, gașca de ursuleți care abia așteaptă să plece să cunoască lumea întreagă ascunși într-un ghiozdan sau un buzunar prietenos sau păsările de lemn „meșterite să zboare, dar cum anul 2020 nu e baș cel mai potrivit pentru asta, atârnă cu grație de un fir de nylon invizibil”. Le puteți descoperi aici

Următoarea propunere reunește patru branduri locale care se completează extrem de bine și au deja un trecut împreună: Joséphine, Peonies, Atelier Bobar și Prospero Delicii. Pachetele lor cuprind bijuterii, coronițe de sărbătoare, decorațiuni și dulciuri, iar fotografiile care le însoțesc ar putea fi, fără doar și poate, pe prima pagină a revistelor de Home&Deco. Descrierea completă a conceptului lansat anul acesta o găsiți aici.

Pentru că sunt spectaculoși și împreună, și separat, iată cu ce ne-au cucerit pe noi:

Dacă nu ați găsit încă rețeta perfectă de turtă dulce, încercați-o pe cea de la Prospero Delicii. Însoțește decorațiunile în poze, îi stă bine și în brad, dar cel mai bine, pe farfuria pentru Moș Crăciun. Și ce poate fi mai festiv pe masa de Sărbători decât celebrul lor Doboș, cu 40 de straturi și capac de caramel?


Agrafele, broșele, colierele, cordeluțele sau cerceii Joséphine cu cristale Swarovski sunt ca o plimbare prin Paris. Și cât de mult am învățat, în ultima perioadă, să apreciem un city break romantic! Începe călătoria aici!

Coronițele de Crăciun de la Peonies sunt realizate din brad natural argintiu Nobilis, renumit pentru mirosul puternic și rezistența îndelungată. Cele cu portocale, flori de bumbac și conuri de brad creează exact atmosfera aceea pe care ne-o dorim, cu miros de copilărie și amintiri dragi.

Atelier Bobar ne-a obișnuit cu rochii destinate evenimentelor mari. De Sărbători ne propune, însă, și decorațiuni făcute după tehnica macrame, din fire de bumbac și fire metalice.

Următoarea propunere conține multă dragoste pentru lemn și susținere pentru o întreagă comunitate. Tocătoarele, cuțitele și șorțurile realizate de Kenosis Design sunt obiecte ce rămân în familie pentru generații.

Cei de la Apiarium ne invită să dăruim „binețe din natură”. Mierea „Turtă dulce” e un ingredient ce poate asigura succesul unui desert de excepție, pe cea cu turmeric o recomandăm alături de un pahar de lapte cald, iar cadoul perfect, din punctul nostru de vedere, e „Mierea de iarnă”, în care scorțișoara întâlnește ghimbirul, cardamonul și vanilia. Găsiți și sortimente cu merișoare, cătină, și multe, multe altele, aici.

Dacă iubiți ceramica, visul ilustratoarei Livia Coloji, Gruni, are ce să vă ofere și de Crăciun: bijuterii și ornamente în ediție limitată, realizate manual și pictate cu un strop de aur. Tot aici găsiți și felicitări cu ilustrații originale, pe hârtie reciclată în proporție de 80%. Le puteți comanda online aici, iar livrarea se va face pe bicicletă – una dintre măsurile brandului pentru o dezvoltare sustenabilă.

Pentru micii exploratori, Ludic propune haine din materiale naturale – bumbac organic sau lână merinos, cu croiuri lejere și culori luminoase.

Aceasta e lista noastră, pe care sperăm să o creștem. Așteptăm, așadar, și propunerile voastre legate de brandurile locale pe care le îndrăgiți și de la care putem lua cadouri de Crăciun… și nu numai.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *