WoW EUROPE |Concertul sporturilor, eveniment spectaculos pentru elevii Școlii Gimnaziale din Moșnița Nouă

Pentru câteva zeci de elevi de la Școala Gimnazială din Moșnița Nouă se anunță o oră de sport unică joi, 10 iunie, de la ora 11:00, la sala de sport din localitate. Profi de sport vor fi multiplii campioni mondiali, europeni și naționali Amato Zaharia și Yamato Zaharia. Lor li se vor alătura alți sportivi de mare valoare, care îi vor iniția pe copii în tainele sportului. Acțiunea „Azi sunt Profu` tău de sport”, inițiată și organizată de Asociația Junior Sport, face parte din Proiectul european „WoW Europe”, care pledează pentru mișcare și pentru întoarcerea la sport – cu atât mai importantă după un an de pandemie.

Prin cea de a cincea acțiune „Azi sunt profu’ tău de sport!”, care are loc în acest an în județul Timiș, dorim să aducem sportul în atenția copiilor, direct în școli. Suntem fericiți să avem alături de noi, ca ambasadori, mari sportivi, adevărate modele pentru tânăra generație

Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport – inițiator și coordonator al Proiectului „WoW EUROPE”

Evenimentul va începe la ora 11:00 la Sala de Sport din Moșnița Nouă. După încălzirea cu multiplii campioni Amatto Zaharia (actualmente președintele Federației Române de Kempo) și Yamato Zaharia (în prezent antrenor al lotului național de junior de Kempo al României), elevii de la Școala Gimnazială vor avea parte de spectaculoase demonstrații sportive, reunite sub numele generic „Concertul sportului”, care îi vor avea în prim plan pe cei doi campioni la Kempo, respectiv pe sportivii Jasmina Elena Ciocoiu, Denisa Căpâlnaș, Alessia Marcu și Lorena Dancea (kickbox), Dominik Albert, Beatrix Albert și Alexandru Fort (karate).

La acest eveniment și-au anunțat prezența Alexandru Proteasa (vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș), Florin Bucur (primarul comunei Moșnița Nouă). De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți ai Clubului Sportiv Moșnița Nouă: Beatrice Coca (președinte), OanaStaicu (antrenor la secția de atletism), Silvia Prejban (antrenor la secția de baschet), Răzvan Nistoran și Dragoș Timofticiuc (antrenori la secția de fotbal), Loredana Sas (antrenor la secția de handbal), Cristian Stoenescu și Marius Eugen Ciocoiu (antrenori la secția de kickbox).

Despre proiectul WoW Europe

Proiectul „WoW Europe”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația JUNIOR SPORT și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”. Proiectul se derulează în România și în alte 9 țări europene: Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia și Republica Macedonia de Nord.

Acțiunile„Azi sunt Profu` tău de sport!” reprezintă prima suită de activități din cadrul acestui proiect european și sunt derulate în perioada februarie-iunie 2021, atât în România, cât și în țările de origine a celor 9 organizații internaționale participante la proiect. Aspecte de la aceste acțiuni, precum și alte detalii despre Proiectul „WoW EUROPE”,, puteți găsi pe site-ul https://woweuropeproject.eu/ , cât și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Proiectul-WoW-Europe.

Parteneri principali naționali: Federația Română de Ciclism, Federația Română de Tenis de Masă, Federația Română de Canotaj, Federația Română de Kempo.

Partenerii și susținători din județul Timș: Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara, Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara.

Sponsori: ICE DYP, Hotel SPA & ICE RESORT, Trima Events, ANATEO, Tiberius Media Group

Parteneri media: Kiss FM, TVR, TVR Timișoara, Agerpres, HotNews, Newsweek, Tion, Best of Timișoara, Agenda, PressHub, IqAds, Spark, România Pozitivă, Știri pentru copii

Partener comunicare: PiArt Vision.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *