Vin de calitate și responsabilitate socială la ROVINHUD WINE SHOW 2022

A 7-a ediție ROVINHUD WINE SHOW va avea loc între 6 și 8 mai, la Hotel Timișoara, propunându-și ca în fiecare an, să promoveze vinul de calitate și responsabilitatea socială.

Atât invitații cât și organizatorii lucrează voluntar, iar întreg profitul evenimentului va fi donat Asociațiilor Ceva de Spus și UnLoc pentru a sprijini incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

După doi ani de pandemie și de pauză ne este tare dor atât de oamenii care fac vinul cât și de cei care îl beau și se bucură de el. Ne este dor de voluntari, de experții în vin, de munca multă din spatele unui asemenea eveniment și de atmosfera unică prin care persoane cu și fără dizabilități fac parte dintr-un eveniment de bun gust. Ne este dor de vinul bun și de puterea lui de a distruge barierele societății”, declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Și ediția de anul acesta se va desfășura conform formatului deja consacrat, cu participarea exclusivă a unor crame și vinuri de calitate, cu organizarea unor masterclass-uri prezentate de experți internaționali, cu organizarea evenimentului 100% voluntar, cu participarea persoanelor cu dizabilități și familiilor lor în echipa de organizare, iar întreg profitulul va fi folosit pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități.

ROVINHUD WINE SHOW este un eveniment unic în lume datorită misiunii și a formatului pe care îl are. Este un eveniment care aduce împreună lumea aparent elitistă a vinurilor și lumea marginalizată a persoanelor cu dizabilități, dovedind că  împreună putem învinge barierele discriminării“, declară organizatorii.

Pe lângă salonul de vinuri, organizatorii au pregătit și nouă masterclass-uri extraordinare, în care se poate pătrunde în tainele vinurilor, în compania unor experți de talie internațională.

Începem cu Champagne și vineri și sâmbătă, vom vedea ce rol au drojdiile, ce înseamnă vin de calitate, cum e Rieslingul de Rhin, cum a evoluat încălzirea globală prin prisma unei verticale de Cuvee Überland, nelipsitul Tokaj și furminturile de pe solul vulcanic, o incursiune în lumea vinului spaniol și încheiem cu o comparație între sticle obișnuite, magnum și dublu magnum cu ajutorul a două vinuri iconice din România: Domaine Ceptura Rouge 2015 și Flamboyant 2015“, declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Lista detaliată a masterclass urilor și experților care le vor modera poate fi accesată pe pagina de internet www.rovinhud.ro.

Și anul acesta, ROVINHUD oferă acces gratuit tuturor celor care vor dona sânge în perioada 6 aprilie – 6 mai, în prima sau ultima zi de eveniment (vineri/duminică), pe baza adeverinței medicale prezentate la recepție.

Având în vedere faptul că Salonul s-a mutat din toamnă în primăvară, organizatorii anunță prelungirea cu o oră a evenimentului, în zilele de vineri și sâmbătă, respectiv până la ora 21.00.

Pentru detalii despre program, invitați și biletele accesați www.rovinhud.ro.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *