Timișoara la cutie merge la școală

Echipa Timișoara la cutie a pregătit o broșură gratuită de prezentare a orașului Timișoara, special concepută pentru copiii din clasele primare, care poate fi utilizată atât la clasă, în completarea materiei școlare, cât și acasă, în timpul liber.

“Ne-am dorit să intrăm în clase să ținem lecții deschise în care să le povestim copiilor despre istoria, arhitectura și poveștile fascinante ale orașului, folosindu-ne de materialele Timișoara la cutie. Dar datorită situației sanitare în care ne aflăm, a trebuit să ne reorientăm și am gândit o broșură de prezentare a orașului, care poate fi accesată pe www.timisoaralacutie.ro și descărcată oriunde s-ar afla copiii.” declară inițiatorii.

Au fost selectate câteva din cele mai importante informații pe care ar trebui să le știe orice copil care locuiește în Timișoara, prezentate în 4 capitole: 1. Geografia Timișoarei, 2. Istoria Timișoarei, 3. Organizarea administrativă a Timișoarei și 4. Turist în propriul oraș. Partea cea mai interesantă este că la finalul fiecărui capitol au fost incluse o serie de sarcini, prin care copiii își testează cunoștințele generale despre Timișoara.

Fie că vorbim de ora de geografie în care se învață despre orientarea în cartier și propriul oraș, fie că vorbim de ora de comunicare în care se învață scrierea și citirea sau de ora de arte vizuale în care se învață folosirea diferitelor tehnici de desen sau pictură, Timișoara la cutie vine în completarea materiei școlare cu o serie de materiale atractive menite să trezească curiozitatea despre istoria și poveștile savuroase ale Timișoarei!

Dacă broșura și exercițiile oferă baza de cunoștințe despre Timișoara, orientarea în spațiu, perspectiva 3d, abilitățile practice se dezvoltă construind clădiri istorice ale orașului în miniatură, realizând un puzzle cu cartierul Cetate, colorând și completând cărțile poștale ce se regăsesc printre materialele Timișoara la cutie.

Pentru a sprijini învățarea experiențială au fost create o serie de pachete speciale pentru grupuri de elevi care cuprind: planșele unor clădiri istorice din care se pot crea miniaturi, cărți poștale de colorat, puzzle cu cartierul Cetate, broșura cu lecțiile despre Timișoara.

Cei care reușesc să completeze corect toate sarcinile propuse, pot deveni ghizi pentru colegii și familiile lor, promovând istoria și poveștile fascinante ale Timișoarei.

Prin această campanie inițiatorii proiectului își propun să ofere o alternativă de învățare despre orașul Timișoara, completând programa școlară și dezvoltând curiozitatea copiilor pentru orașul în care trăiesc.

Accesați www.timisoaralacutie.ro, secțiunea Educație, pentru a descărca gratuit Lecția despre Timișoara precum și mai multe detalii despre pachetele pregătite pentru școli.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *