Timișoara de colorat și un joc în care se poate reconstrui centrul istoric, lansate de Ziua Copilului

Proiectul Timișoara la cutie se extinde cu două noi jocuri care îmbină cunoașterea și creativitatea: Mini Timișoara la Cutie sau pe scurt Mini Timi la Cutie, pentru copii începând cu vârsta de 4 ani și Timișoara de colorat, ce cuprinde un set de 7 cărți poștale de colorat.

Mini Timi la Cutie este un joc adaptat abilităților copiilor preșcolari și cuprinde planșele cu 7 clădiri reprezentative ale orașului (Opera Română din Timișoara, Palatul Salamon Brück, Primăria Veche, Fosta casă “La Leu”, Cinematograful Studio, Palatul Băncii de Scont, Casa cu Flori) și 13 personaje și elemente auxiliare cu care se poate reconstrui centrul istoric.

În plus mini cutia mai conține și 3 cărți poștale de colorat, cu clădirile istorice: Palatul Salamon Brück, Primăria Veche și Fosta Bancă de Scont, care pot fi trimise celor dragi.

Timișoara de colorat | cărți poștale

Mini Timi la Cutie aduce și o serie de beneficii copiilor: dezvoltarea motricității fine, a cunoștințelor despre arhitectura și istoria orașului, a creativității și a limbajului, iar părinților prețiosul timp liber.

“Planșele din acest joc se decupează pe un contur simplu, cu margine albă, lăsând loc exercițiului de tăiere fără ca acesta să afecteze imaginile. Operațiunile de pliere și lipire sunt mult simplificate, iar planșele includ pe lângă clădiri și o serie de personaje și elemente auxiliare (copaci, felinare, tramvai), specifice Timișoarei, minimizând efortul și maximizând joaca. Mai specială ca și o carte de colorat, mai personală decât o vedere obișnuită, Timișoara de colorat te ajută să-ți pui amprenta asupra clădirilor din oraș și să le expediezi, alături de gândurile tale bune, celor dragi”, arată inițiatorii proiectului, într-un comunicat.

Timișoara de colorat cuprinde 7 cărți poștale în format A5, cu clădirile istorice: Palatul Salamon Brück, Primăria Veche, Fosta Casă “La Leu”, Clădirea Operei, Cinema Studio, Casa cu Flori și Fosta Bancă de Scont. Pe verso este trecută povestea fiecărei clădiri, completând caracterul educativ al produsului, destinat copiilor de toate vârstele.

Designul tuturor materialelor este realizat de ilustratorul Dan Ungureanu.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *