Târg de Crăciun în Piața Traian și lansarea cutiei de miniaturi 3D ale celor mai frumoase clădiri din cartier

La un an de la lansarea Timișoara la cutie – Cetate, a avut loc lansarea cutiei de miniaturi destinată Cartierului Fabric, care cuprinde: planșele a trei din cele mai frumoase clădiri din cartier – Palatul Neptun, Palatul Ștefania și Palatul Mercur – din care se pot realiza miniaturile 3D ale acestora, precum și cărțile poștale aferente, toate desenate de ilustratorul Dan Ungureanu.

“Zona Traian trece printr-un proces de regenerare urbană, iar proiectul nostru își propune să sprijine acest demers, aducând în atenție valoarea arhitecturală, istorică și economică ce a stat la bazele dezvoltării acestui cartier și o face într-un mod ludic, recreativ și educativ, potrivit pentru toate vârstele. Ne dorim ca Fabricul să fie inclus în itinerarul turistic dar și în agenda de petrecere a timpului liber a timișorenilor, iar acest lucru se va întâmpla doar prin promovare și punerea în valoare a lucrurilor bune care au loc în cartier”, a declarat Elisabeta Varga-Piatek inițiatorul proiectului.

La eveniment a mai participat Roxana Pătrulescu de la Tur de Arhitectură și Birou Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente, care a vorbit despre cartierul arhitectura cartierului Traian și planurile de regenerare:

“Aș spune că o sursă esenţială a degradării contemporane a clădirilor istorice ale orașului este însăşi uitarea identităţii fondatoare şi a istoriei acestora, cu care mulți dintre locuitorii ultimelor 4/5 decenii n-au reuşit, aparent, să stabilească o relaţie. Mă bucur că există astfel de inițiative, cum este Timișoara la cutie și alte proiecte cu rol de promovare și conștientizare dezvoltate de membrii comunității timișorene prin care patrimoniul construit local este pus sub reflectoare, făcând astfel ca locuitorii orașului și proprietarii de astfel de imobile istorice să intre în contact cu poveștile acestora, să le înțeleagă valoarea, dar mai ales responsabilitatea pe care o au față de acestea”, a declarat Roxana Pătrulescu.

Timișoara la cutie oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia, iar adulților ocazia de a se (re)îndrăgosti de orașul lor, privindu-l cu ochi de turist.

Timișoara la cutie – Cartierul Fabric poate fi achiziționată de pe pagina www.timisoaralacutie.ro sau din magazinele partenerilor din oraș: La Două Bufnițe, MONOTON, Ampm. Fabric.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *