Spectacol muzical adresat persoanelor cu deficiențe de auz, ateliere și scoli de dans, acțiuni de recuperare a muzicii pierdute – sunt doar câteva dintre proiectele din această vară ale asociației Noi Re-Creăm

CADRE & FORME, SIMBIOZE și LOST MUSIC. Trei inițiative ale Asociației Noi Re-Creăm, care combină muzica, dansul, tehnologia și educația în moduri inedite, pentru a crea experiențe artistice unice și a aprofunda cunoștințele și pasiunile participanților.

CADRE & FORME, o platformă pentru explorarea dansului contemporan, cu spectacole ce pun în evidență locuri simbol ale orașului și oferă oportunități de învățare pentru tineri dansatori.

Programul complex de dans contemporan CADRE & FORME continuă în această vară cu spectacole în care coregrafi celebri, români și străini, pun în evidență locuri simbol ale orașului, în timp ce tineri dansatori își pot aprofunda cunoștințele în cele două Școli de Vară pregătite pentru ei în lunile următoare. O producție în premieră este spectacolul A MATTER OF TIME, ce va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 20.30, la FABER. Conceput ca o întâlnire dintre materie și timp, prin muzică și dans, în cadrul show-ului o mare parte din compoziția sonoră este creată la fața locului de inginerul de sunet Uțu Pascu, pornind de la corpul în mișcare al coregrafei Alexandra Gîrbea. Detalii aici. CADRE & FORME este dezvoltat de asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion, inclus în Programul Cultural “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara

SIMBIOZE, o extensie a proiectului CADRE & FORME, conectează diverse domenii precum muzica, tehnologia, arta, ecologia, dansul și educația. Un eveniment notabil este performance-ul de sunet tactil și dans contemporan destinat persoanelor surde sau cu deficiențe de auz, care va avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 20.30, la FABER. În cadrul META.SONIC se va folosi o tehnologie imersivă specială (Sub.Pac), care cu ajutorul unor rucsaci audio-tactili va transporta sunetul din exterior spre interiorul spectatorilor. Participarea la eveniment este limitată exclusiv persoanelor cu deficiențe de auz și este urmată de un atelier de dans dedicat lor. SIMBIOZE face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Detalii aici

LOST MUSIC, un proiect care și-a câștigat deja un loc în sufletul iubitorilor scenei muzicale din Timișoara, prin care în 2022 s-au produs viniluri cu muzica pierdută și regăsită a anilor ’90 și 2000. Lost Music îi invită pe melomanii din Timișoara într-o călătorie ce radiografiază orașul muzical al anilor ’70, ’80, ’90 și 2000, prin ateliere, expoziții și concerte. Detalii aici.

Lost Music este un proiect Noi Re-Creăm, implementat cu sprijinul Muzicon, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Toate aceste proiecte reprezintă o contribuție valoroasă la scena culturală a Timișoarei, în special în contextul anului 2023, când orașul este desemnat ca Capitală Europeană a Culturii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *