Scena din cartier se vede pe Best of Timișoara STAGE

30 de muzicieni din sectorul independent timișorean care a fost grav afectat de restricțiile generate de pandemia cu COVID-19 sunt beneficiarii proiectului Scena din cartier. Acesta include concerte și sesiuni de discuții cu muzicienii timișoreni, scopul fiind acela de a identifica soluții de susținere a sectorului independent în timpul pandemiei și se desfășoară până la data de 15 ianuarie 2021.

Artiștii participanți la proiect au ocazia de a lua parte la concerte organizate în cartiere, dar și de a dialoga cu alți artiști din sectorul independent, scopul întâlnirilor fiind acela de a forma o structură asociativă, pentru a facilita un dialog eficient cu autoritățile și instituțiile publice. Directorul artistic al proiectului este muzicianul Johnny Bota, unul dintre membrii fondatori ai Bega Blues Band, acesta fiind și unul dintre puținii români care dețin titlul de „Doctor în Muzicologie”.

Scena din cartier abordează problemele întâmpinate de către sectorul cultural muzical independent din Timișoara, care încă se confruntă cu o criză profundă, artiștii independenți neavând colaborări sau contracte constante, devenind astfel un grup vulnerabil. Proiectul devine o oportunitate de adresare și soluționare a acestor probleme beneficiind de sprijinul societății civile pentru care se vor planifica o serie de concerte, aducând manifestarea artistică mai aproape de cetățean.

Proiectul presupune realizarea a 9 concerte de muzică clasicăblues și jazz, desfășurate în cartiere timișorene cu particularități diferite în decursul a 3 luni. Concertele susțin legătura dintre muzicieni și public care facilitează schimbul de emoții prin actul artistic. De asemenea, aceste evenimente spirjină muzicienii timișoreni independenți care primesc ajutor financiar prin revenirea în activitate, respectiv concertând în cadrul proiectului.

Cele 9 concerte transmit un mesaj comunității locale: orice spațiu urban se poate transforma în scenă, apropiind astfel manifestările culturale de locul în care trăiește cetățeanul. În acest sens, locuitorii orașului au posibilitatea de a vota cartierul care să se transforme în scenă preț de câteva ore aici.

Sâmbătă, 14 noiembrie, va avea loc primul concert LIVE din cadrul proiectului, din sala renovată de Fundatia Judeteana Pentru Tineret Timis.

Concertul va fi susținut de CLAR Band, trupa care a luat naștere în 2013 în Timișoara, va lansa în premieră piesa „Același drum”.

Transmisiunea în direct va putea fi urmărită inclusiv pe Best of Timișoara și Best of Timișoara STAGE.

Proiectul este derulat de Asociația Trib’Art (Tribul Artistic) și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.950 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *