Rețeaua de Sănătate Regina Maria, susținătoarea festivalul JAZZx, aduce în prim-plan mesajul „Jazz-ul se ascultă cu inima”

„Jazz-ul se ascultă cu inima”, acest mesaj simplu subliniază atât frumusețea muzicii jazz, cât și beneficiile sale pentru sănătate.

Muzica, în general, are un impact remarcabil asupra sănătății mintale și fizice, iar jazz-ul nu face excepție. Studiile arată că ascultarea jazz-ului poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea stresului, îmbunătățirea funcției cognitive și ameliorarea durerii.

Unul dintre cele mai notabile beneficii ale ascultării jazz-ului, susțin specialiștii, este capacitatea sa de a reduce stresul și anxietatea. Ritmurile line și armoniile complexe ale jazz-ului pot induce o stare de relaxare profundă. Aceasta este o metodă naturală și plăcută de a combate stresul zilnic și de a îmbunătăți starea de bine generală. Studiile au arătat că muzica jazz poate scădea nivelul hormonului de stres, cortizol, contribuind astfel la o stare de calm și echilibru.

În contextul impactului pozitiv al jazz-ului asupra sănătății, este esențial să evidențiem și beneficiile sale asupra sănătății cardiovasculare. Între 30% și 50% dintre adulții peste 50 de ani suferă de hipertensiune cronică, o afecțiune care, dacă nu este tratată, poate duce la complicații grave precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, anevrismele și ruptura vaselor de sânge.

Muzica jazz, prin efectele sale relaxante, poate contribui la scăderea tensiunii arteriale. Ascultarea jazz-ului induce o stare de relaxare care poate duce la dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățind astfel circulația sanguină. În plus, ritmurile line ale jazz-ului pot contribui la stabilizarea ritmului cardiac, oferind beneficii reale pentru pacienții cu afecțiuni cardiace”, declară Dr. Bogdan Mut, medic primar cardiolog, Spital Premiere.

Rețeaua de Sănătate Regina Maria și JazzX promovează sănătatea prin artă

JAZZx a reușit  să aducă Timișoara pe harta festivalurilor și evenimentelor de jazz de importanță majoră la nivel mondial, nu numai din perspectiva artiștilor internaționali invitați, dar și a căilor deschise pentru comunitățile de artiști români care au crescut odată cu el.

Prin parteneriatul cu JAZZx, Rețeaua de Sănătate Regina Maria dorește să sublinieze importanța integrării artei în îngrijirea sănătății. Mesajul „Jazz-ul se ascultă cu inima” reflectă convingerea că muzica nu este doar un divertisment, ci și un instrument pentru vindecare și bunăstare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *