Proiectul „WoW Europe!” i-a adus împreună pe elevii din județul Timiș cu Jasmina Elena Ciocoiu, Yamato Zaharia, Amato Zaharia și alți mari campioni

Copiii din județul Timiș au întâmpinat măsurile de relaxare a restricțiilor pe terenul de sport. Peste 200 de elevi din Buziaș și Ghiroda au avut profesorii de sport celebri, care le-au predat tehnici de încălzire și le-au făcut demonstrații sportive spectaculoase. Printre aceștia s-au aflat campionii mondiali și europeni Yamato Zaharia, Amatto Zaharia, Jasmina Elena Ciocoiu și Alexandru Beleiu. Programul „Azi sunt Profu’ tău de sport!” este parte a Proiectului „WoW EUROPE”, care pledează pentru mișcare și pentru întoarcerea la sport – cu atât mai importantă după un an de pandemie.

Transmitem din nou, împreună cu marii noștri campioni, un mesaj clar către copii: să facă sport. Nu neapărat sport de performanță, deși printre ei se află cu siguranță viitori campioni, fiindcă aici, în județul Timiș, există o mișcare sportivă admirabilă. Dar să facă sport de plăcere. Le mulțumim tuturor participanților. Toți cei care ne-au sprijinit, sportivi, oficialități, au devenit ambasadori WoW Europe”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport – asociația care a inițiat și coordonează Proiectul de nivel european „WoW EUROPE!.

Acțiunile după binecunoscutul model „Azi sunt Profu` tău de sport!” au continuat în această săptămână în cocheta sală de sport a Liceului Teoretic din Buziaș. Antrenorii Theodor Moisă (lupte) și Bogdan Ghișa (Kickbox), ambii de la CS Phoenix Buziaș, le-au predat elevilor din clasele I-IV tehnici de încălzire și au supervizat demonstrațiile susținute de sportivii Alex Cristea, Ianko Facica, Jarko Facica, Marko Molnar, Molnar Erwin, Patrick Groza și David Chihaia (lupte), respectiv Dragos Mircovici, Maria Gurita, Dobrescu Manu, Dobrescu Bianca, Unipan Andrei, Filip David și Neda Robert (Kickbox).

În sală au fost prezenți de asemenea, oficialități mari susținătoare ale sportului: Sorin Munteanu primarul orașului Buziaș, viceprimarul Cristian Cîndea, care este și președintele CS Phoenix Buziaș și Constantin Osain – inspector școlar județean și Lidia Lozer – director Liceului Teoretic din Buziaș.

Ora de sport susținută de mari sportivi s-a desfășurat și la Școala Gimnazială din Ghiroda, avându-i în rol de profi de sport campioni precum Amatto Zaharia (multiplu campion mondial, european și național la Kempo și, în același timp, președinte al Federației Române de Kempo), Yamato Zaharia (multiplu campion mondial, european și național la Kempo), Jasmina Elena Ciocoiu (campioană mondială la XFC, dublă campioană națională la Kickbox și triplă campioană națională la Hand to Hand Fightingiar) sau Alexandru Beleiu (dublu campion european la motociclism).

Copiii au aplaudat „Confruntarea campionilor mondiali”, o demonstrație sportivă de înaltă calitate făcută de Jasmina Ciocoiu, Amatto Zaharia și Yamato Zaharia și au participat la rândul lor, cu mult entuziasm, la antrenamentele de Kempo.

Vă mulțumesc că m-ați invitat într-un proiect atât de frumos și de util pentru copii. Mult succes tuturor”, a spus cu emoție campioană mondială la Kickboxing, Jasmina Elena Ciocoiu.

Mă bucur foarte mult că există acest proiect. Copiii trebuie să fie în sala de antrenament”, a declarat Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.

Mă bucur să văd atât de mulți copii făcând sport. Voi sunteți viitorii campioni, luptați pentru tot ce vă doriți. Sportul înseamnă sănătate și o viață cât mai bună”, a adăugat Yamato Zaharia, campion mondial Kempo.

La ora de sport specială au participat de asemenea alți antrenori și sportivi celebri de la Clubul local – Club Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii: Marius Eugen Ciocoiu – instructor secția Arte Marțiale de contact și, implicit, antrenorul noii secții de Kempo de la CSC Ghiroda, Cristian Stoenescu – antrenor Arte Marțiale de contact, Ana-Maria Bucșă – instructor karate, Alexandru Miculescu și Andra Păcuraru – proaspăt deveniți campioni naționali la dans sportiv, precum și reprezentanții echipei locale de fotbal – zvan Leuca (antrenor fotbal) și Cosmin Mancaș (căpitanul echipei).

Pe „banca oficialilor” s-au aflat: Alexandru Proteasa (vicepreședinte Consiliul Județean Timiș), Marin Popescu (inspector școlar general), Ionuț Stănuşoiu (primarul comunei Ghiroda), Ioana Snejana Vîtu (director Școala Gimnazială Ghiroda), Laura Popan (administrator public la Primăria Comunei Ghiroda) și Marius-Mihai Poclid – director Club Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii.

Povestea de la Ghiroda s-a încheiat cum nu se poate mai frumos: fiecare copil a primit câte o revistă „Născut pentru Sport Timiș” (cu autografele tuturor sportivilor prezenți la acțiune) și câte o înghețată din partea noului sponsor al Proiectului WoW Europe – fabrica de înghețată ICE DYP și Hotelul SPA & ICE RESORT (proprietar, Vasile Balaş).

Despre Proiectul WoW Europe

Proiectul „WoW EUROPE”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația Junior SPORT și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”. Proiectul se derulează în România și în alte 9 țări europene: Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia și Republica Macedonia de Nord.

Programul „Azi sunt Profu’ tău de sport!” a mai derulat, în cadrul acestui proiect de nivel European, în perioada februarie-mai 2021 alte trei acțiuni în România, trei în Letonia, una în Italia și una în Portugalia. Aspecte de la aceste acțiuni, precum și alte detalii despre proiectul WoW EUROPE, puteți găsi pe site-ul https://woweuropeproject.eu/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Proiectul-WoW-Europe.

Parteneri și susținători locali: Consiliul Judeţean Timiş, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis, Universitatea Politehnica Timisoara, CSU Politehnica Timisoara.

Sponsori: Trima Events, ANATEO, TMG Consulting – Tiberius Media Group Consulting, ICE DYP, Hotelul SPA & ICE RESORT.

Parteneri media: Kiss FM, TVR, TVR Timisoara, AGERPRES, HotNews.ro, Newsweek Romania, tion.ro, Best of Timișoara, Agenda, PressHub, IQads Spark, România Pozitivă, Știri pentru copii

Partener comunicare: PiArt Vision.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *