PASO DOBLE – imagini inedite cu Timișoara, într-un nou film eveniment realizat de Ordinul Arhitecților Timiș

Seria filmelor dedicate personalităților arhitecturii timișorene, „Portret vertical” continuă cu o producție dedicată arhitecților Silvia și Radu Grumeza pe care i-a unit o frumoasă poveste de dragoste ce a dăinuit mai bine de șaptezeci de ani.

Silvia Grumeza a rămas în sufletul orașului drept creatoarea Parcului Botanic iar soțul său, Radu Grumeza, a fost ani mulți arhitect șef al județului și municipiului, participând cu discreție la momente de seamă în devenirea orașului înainte de 1989.

În vremuri sumbre în care tovarășii de la partid dețineau adevărul absolut în toate domeniile sociale, conducând cu ignoranță și discreționar destinele acestei părți de lume, o mână de arhitecți se încăpățânau în a-i înfrunta cu argumentele profesiei, opunându-se deciziilor aberante și reușind, uneori, a apăra moștenirea trecutului, a trasa liniile unui prezent rațional și sperând la un viitor revenit în matca valorilor europene„, spun reprezentanții OAR Filiala Timiș.

Silvia și Radu Grumeza sunt, în rândul arhitecților timișoreni, două nume ce merită respectul și atenția noastră. Cele 50 de minute ce le sunt dedicate subliniază, prin documente și mărturii, pagini neștiute până acum în istoria arhitecturii Timișoarei, vorbind despre destinul unei familii în care pasiunea pentru cultură, artă și vocația umanistă s-au moștenit de-a lungul generațiilor.

Documentarul PASO DOBLE, în regia lui Vasile Bogdan și Grațian Gâldău a fost prezentat în premieră, joi seara, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș

Coordonare proiect: arh. Oana-Sofia Sârbu, arh. Georgiana Adelina Ghiura, dr. arh. Dragomir Drăgan și arh. Burileanu -Tellman Daniel Johannes, președinte OAR Timiș.

Aici puteți viziona celelalte episoade din seria „Portret vertical”

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *