PARADOX NOW : Concurs de modelare 3D organizat de LAPSUS deschis creatorilor din toată țara

Spațiul de artă LAPSUS, din Timișoara, lansează concursul național de modelare 3D – PARADOX NOW, destinat artiștilor, designerilor, arhitecților și creatorilor de artă digitală.

Până în 31 martie vor putea fi înscrise în concurs modele 3D care transformă concepte paradoxale în sculpturi digitale.

Concursul face parte din proiectul INCUBATION STATION 2, dedicat inovației în cultură prin artă digitală.

Proiectul, care este la a doua ediție, apare ca o reacție la perioada recentă în care oamenii au adoptat tot mai mult tehnologia ca parte din viața lor, în mod specific prin creativitate digitală.

PARADOX NOW oferă șansa artiștilor să propună sculpturi 3D pornind de la paradoxuri și experimente de gândire precum: Creierul Matrioshka, Unitatea opusurilor, Geometrii imposibile, Nava lui Tezeu și multe altele.

Sunt oferite peste 15 premii între 600 și 2600 de lei pentru cele mai originale abordări.

Lucrările premiate vor fi imprimate 3D și expuse în galerii de artă din Timișoara și din țară.

Înscriere și regulament: https://lapsus.xyz/paradox-now/

Înscrierile vor fi evaluate de un juriu format dintr-un curator cu experiență în arte digitale, un inginer cu expertiză în imprimare 3D, un arhitect și un artist vizual.

Printre criteriile de evaluare se numără: unicitatea și complexitatea formei, coerența conceptuală, printabilitatea 3D a lucrării și calitatea portofoliului artistic.

LAPSUS este un spațiu independent și un laborator dedicat artei contemporane prin proiecte colective, expoziții, ateliere și experimente organizate împreună cu artiști și practicieni din diferite domenii.

Spațiul se află în fosta fabrică de vopsea AZUR din Timișoara (splaiul Peneș Curcanul, nr. 3-5, la etajul 1).

Proiectul a început în 2023, cu 25 de sculpturi premiate și printate 3D, prima ediție a concursului a prins formă prin expoziția Hybrid Stations.

___

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Descoperă mai multe la Best of Timisoara

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *