„Moștenirea – Paradă stradalǎ”, un spectacol al studenților Facultății de Muzică și Teatru din UVT, semnat de Mihai Mălaimare

„Moștenirea – Paradă stradalǎ” este cel mai recent dintre proiectele atipice, cu o puternică amprentă vizuală și muzicală, pe care Mihai Mălaimare le realizează la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT.

Ideea paradei stradale a apărut după succesul spectacolelor desfășurate cu statuile vivante, prezentate la Timișoara și Sibiu de studenții Facultății de Muzică și Teatru din UVT, coordonați de Mihai Mălaimare. Parada stradală este un spectacol complex pentru cǎ necesitǎ mijloace de expresie formidabile și pentru că este o extraordinară soluție pedagogică pentru studenții aflați la primii pași în meserie.

Pentru elaborarea proiectului, alături de creatorul spectacolului, Mihai Mălaimare, s-au aflat JTI, Fundația Masca și Gilda Lazǎr, oferind publicului un spectacol cu costume, care alegorice, marionete uriașe, o recuzitǎ extravagantǎ care arată arăta lumii că actorii sunt ființe nu doar talentate, ci și inteligente și cu un simț puternic al cercetǎrii.

Producția este prezentată într-o serie de spectacole, primul dintre acestea fiind programat sâmbătă, 11 mai, în Piața Unirii din Timișoara, începând de la ora 18:00.

Întregul calendar al spectacolelor cuprinde următoarele etape:

  • Premiera: Sâmbǎtǎ, 11 Mai, ora 18:00, Piața Unirii, Timișoara;
  • Duminicǎ, 12 Mai, ora 16:00 și ora 18:00, Piața Unirii, Timișoara;
  • Marți, 14 Mai, ora 11:00, C. S. E. I. „P. Popescu Neveanu”, Timișoara;
  • Joi, 16 Mai, ora 11:00, Centrul de zi „Podul Lung”, Timișoara;
  • Vineri, 17 Mai, ora 18:00, Lugoj;
  • Vineri, 24 Mai, ora 16:00, Piața Victoriei, Timișoara;
  • Luni, 27 Mai, ora 18:00, Piața Traian, Timișoara;
  • Joi, 06 Iunie, ora 18:00, Cenad;
  • În perioada 27-30 Iunie, spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

La proiect au muncit cu sârg artiști talentați. Alături de o scenaristă inspiratǎ, Dana Anca Florea, s-a aflat și o scenografă valoroasă, Anca Albani, un compozitor formidabil, Rǎzvan Diaconu, o coregrafă extrem de pricepută și cu mână de fier, Mirela Simniceanu, o profesionistă a machiajului, Mirela Vescan, dar și profesorii facultǎții, Laura Avarvari, Lavinia Muzicas, Gabriel Muzicaș, Violeta Zonte și Patricia Nedelea.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *