Mesaje ale pacienților COVID pentru medicii militari din Timișoara

Sute de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au fost tratați de medicii din cadrul Sistemului medical modular de izolare și tratament, aparținând Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara.

Pacienții sunt tratați în saloane moderne, construite din containere izoterme modulare, achiziționate de MApN. Bolnavii COVID sunt internați doar doi într-un salon și au grup sanitar propriu, duș, chiuvetă, iar echipa medicală, administrativă și de suport continuă să muncească zilnic pentru ca pacienții să beneficieze de tratament medical și condiții de spitalizare normale.

La externare, nu mică a fost surpriza medicilor militari, atunci când pacienții și-au exprimat recunoștința, prin intermediul unor mesaje. „Au fost pacienții noștri, acum sunt bine, acasă, împreună cu familiile lor. Au învins boala iar înainte de a se externa ne-au lăsat ca amintire cuvinte frumoase, mesaje care ne fac să fim mai buni și recunoscători că i-am cunoscut. Mulțumim oamenilor frumoși care au crezut în puterea binelui”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara.

Iată câteva dintre acestea:

„…nu le mai spun cosmonauți, le spun îngeri, că-s îmbrăcați cu alb și mă ajută

“… Felicitări militarilor care au organizat acest spital de campanie anticovid… sunt grozavi, iar personalul medical, de nota maximă… nu pot să cunosc pe niciunul… în costumele lor de cosmonauți, cu câte două perechi de mănuși… îi admir și nici nu-nțeleg cum reușesc să se descurce cu seringile, cu perfuziile, cum îmi schimbă fluturașii care se deteriorează de la perfuzii, cu câtă migală se apleacă asupra fiecărei operațiuni, ce greu trebuie sa se miște și cu tot costumul, dar și cu cizmele alea legate până aproape de genunchi, apoi aplică cu strictețe protocolul însușit de spital… Doamne, ce eroi necunoscuți… și ce frumos vorbesc și explică totul, de pe fața lor acoperită cu masca până sub ochi se văd doar ochișorii prietenoși, apoi căciula aia, cu care zici că-și iau zborul…..nu le mai spun cosmonauți, le spun îngeri, că-s îmbrăcați cu alb și mă ajută. Sincere felicitări întregului personal medical de la spitalul militar de campanie, sunt extraordinar de dedicați și lucrează cu un real profesionalism pentru că o fac cu scopul de a aduce binele.”

“Pe perioada internării am am văzut o echipă, una singură, cea a Spitalului Militar Timișoara, strâns unită în fața epidemiei. Fie că sunt personalul de la logistică, fie că sunt doamnele psiholog sau psihiatru ale instituției, fie că este toată echipa medicală: medici care relaționează nonstop cu pacienții, cu colegii de la celelate spitale din oraș sau din țară pentru o mai bună gestionare a cazurilor, farmaciștii care asigură în permanență medicația, materialele de protecție, oxigenul, asistenții medicali generaliști și de farmacie, infirmierele, îngrijitoarele, brancardierii, șoferii de ambulanță care aleargă in permanența pentru pacienți, personalul de la bucătărie care prepara hrana gustoasă și hrănitoare.”

„Ce oameni minunați! Doamne binecuvântează tot personalul spitalului militar!”

Un pacient a realizat chiar un desen cu medicii care l-au tratat în timp ce a fost internat în spitalul modular al Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara.

Foto: facebook.com/SpitalulMilitarTimisoara

1 răspunde
 1. Iris Hall
  Iris Hall says:

  Dedicație tuturor medicilor
  Se spune că iubind o rază
  Din suferinți și disconfort
  Iubești și tot ce- i dăruire
  Când prin noblețe aduci aport
  Chiar dacă te desprinzi de lume
  Atunci când lupti cu disperarea
  Ești mulțumit mereu de tine
  Când practici zilnic vindecarea
  Iar dacă ploaia îți mai udă
  Din când în când a ta speranță
  Și inima ti- e grea dacă cedează
  Tu veșnic caută s- o ocrotești
  Și – n cearcă și – o resuscitează
  În serile când te gândești
  Că sufletul ti – e plin de pace
  Lui Dumnezeu sa- i mulțumești
  C- aduci în lume.. binefaceri. autor: Codin Sofia – Iris Hall ?❤️

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *