Lecția generozității care schimbă destine. Timișoreni cu suflet mare au devenit nași pentru o familie greu încercată

Patru timișoreni au devenit nași, iar alți 30 au răspuns apelului Direcției de Asistență Socială, care a făcut cunoscută situația în care se află doi tineri cu patru copii din oraș.

Cei 6 locuiesc într-o încapere de 20 mp, în zona Ronaț. Romeo, capul familiei, a lucrat până de curând la o brutărie, iar în urma unei infecții netratate la timp, a rămas făra jumătate din laba piciorului drept. Cele doua fete mai mari merg la școală, iar din toamnă si cea mai mică dintre fete, la grădiniță. Condițiile în care trăiesc nu sunt deloc ușoare. Nu au curent decât de la un generator.

Deși sunt de 10 ani împreună și au 4 copii, Aniko și Romeo nu au reușit să se căsătorească și nici să își boteze 3 dintre copii.

În cadrul unei campanii, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a reușit să le îndeplinească această dorință și chiar mai mult de atât, cu sprijinul mai multor timișoreni generoși. De rochia miresei s-a ocupat o doamnă croitoreasă. Verighetele au fost primite de la nași. Cu o zi înainte de nuntă, viitorii însurăței au fost duși de la locuința improvizată din Ronaț, la centrul Direcției de Asistență Socială de pe strada Telegrafului, pentru a fi pregătiți din punct de vedere sanitar. Apoi au mers la un hotel din calea Torontalului, unde patronul le-a oferit apartamentul nupțial în care să stea până la oficierea cununiei și a botezului. Tot acolo, nașele au probat ținutele finuților, iar nașul a verificat ca și costumul mirelui să se potrivească pe măsură. Copiii au fost și ei îmbrăcați în hăinuțe noi prin grija nașilor care s-au ocupat cu o zi înainte să le cumpere trusoul de botez și toate cele necesare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *