Le Petit Bal de Poche, concert cu muzică dansantă în Piața Traian

Anul acesta, Institutul Francez din România la Timișoara organizează o nouă ediție a Festivalului Impuls.

Prin Impuls 2024: Legacy, organizatatorii îți propun să continue misiunea începută încă din 2017, aceea de a aduce cultura în zone periferice ale orașului, pe care urmăresc să le transforme în scene culturale în care arta devine un instrument de revendicare a spațiului public, de redefinire a imaginarului comun despre oraș și locuitorii lui, și de conectare dincolo de bariele sociale și geografice. 

Astfel, în 20 iunie, în Piața Traian a fost celebrată multiculturalitatea orașului și a cartierului Fabric, printr-un concert cu muzică dansantă.

Inspirat de tradiția franceză a Fête de la Musique, concertul a fost susținut de grupul francez „Le Petit Bal de Poche”, acompaniat de cântăreața Nawel Dombrowsky.

Muzica celor de la Petit Bal de Poche este caracterizată de vechiul stil de guinguette, bal musette, pe care îl reinventează încorporând în muzica lor diverse influențe, cum ar fi, de exemplu, ritmurile balcanice.

Cei șase muzicieni au creat o atmosferă de sărbătoare în Piața Traian, ocazie ideală de întâlnire, socializare și conectare. În plus, cu această ocazie a fost sărbătorit centenarul Institutului Francez din România, încununând astfel 100 de ani de relații franco-române.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *