Kunsthalle Bega prezintă expoziția de sculptură Trying to Move Without a Push a artistului Andrei Arion

Sculptura lui Andrei Arion este capabilă să transporte. Transportă idei și concepte, printr-un terminal, spre o destinație incertă. Această prezență în tranzit a unor obiecte inutile ce aspiră spre funcționalitate ajută artistul să definească spațiul în care se mișcă.

Arion prezintă escala sculpturii între scopul și destinația ei finală, niciodată cunoscută. Forma este proiectată digital, tăiată, șlefuită manual, asamblată. Spațiul este atins, parcurs, locuit, traversat ca printr-o Poartă (Gate). (după o discuție Brief între Andrei Arion și Bogdan Rața).

Andrei Arion practică sculptura, instalația, desenul. Inspirațiile sale variază de la jocuri până la observații zilnice ale împrejurimilor. Aceste influențe ajută la crearea unei atmosfere personale care îi modelează lucrările. Și-a început practica artistică transformând cutii în lucrări agățate pe perete, distorsionând obiecte familiare în forme inutilizabile.

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.

Vernisajul va avea loc vineri, 21 iunie la ora 19:00. Expoziția Trying to Move Without a Push va putea fi vizitată până în 14 septembrie 2024, de marți până sâmbătă, între 12:00 și 18:00.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul „Power Station+ | Școli creative”, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara al Primăriei Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Kunsthalle Bega este un spațiu alternativ și experimental de artă, fondat în 2019 la Timișoara de Alina Cristescu, Liviana Dan și Bogdan Rața, împreună cu Andreea Drăghicescu și Ugron Lajos, prin Fundația Calina, organizație non-guvernamentală, cu o platformă non-profit, activă neîntrerupt de 17 ani pe scena de arta contemporană. Dedicată susținerii producției artistice și înțelegerii problemelor actuale ale spectrului creativ din perspectivă curatorială, acordă premiul Bega Art Prize unui curator român care reușește sa schimbe regulile percepției actului curatorial. Implicată in proiecte educaționale cu comunități diverse, promovează importanța majoră/vitală a publicațiilor de artă. Curatori premiați: Anca Verona Mihuleț (2019), Sandra Demetrescu (2020), Cosmin Costinaș (2021), Diana Marincu (2022), Horațiu Lipot, Cristina Stoenescu & Gia Țidorescu (2023).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *