Județul Timiș are hartă de cicloturism

Pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia, EuroVelo 13, Eco Timiș, trasee care unesc lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri – acestea reprezintă oferta de cicloturism pe care județul Timiș o pune în valoare în acest moment prin intermediul primei Hărți de cicloturism realizată în colaborare cu reprezentanți ai cluburilor regionale de profil.

Club Sportiv Gratzu, Liman Bike Race și Asociația Velocitas sunt organizațiile care au răspuns invitației Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în județul Timiș de a participa la realizarea hărții ce cuprinde un număr de 15 trasee desfășurate pe tot teritoriul județului.


„Am dorit să folosim experiența lor în promovarea celor mai frumoase și folosite trasee de cicloturism din județ, să le punem în valoare munca și să le potențăm activitatea. În contextul actual – legat de pandemie și începutul unor vremuri în care turismul verde prinde tot mai mult contur în Europa – Harta de cicloturism a județului Timiș reprezintă doar un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte, rute descrise coerent și, mai ales, posibilitatea de a beneficia de ghidajul cluburilor partenere. Ne-am dorit ca traseele propuse prin intermediul acestei hărți să cuprindă cât mai multe obiective turistice și să ofere călătorilor și turiștilor ocazia de a descoperi Timișul și prin intermediul acestei forme de turism despre care, la recenta conferință EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2021 s-a afirmat că „este sectorul ce poate prelua conducerea în sprijinirea redresării turismului post-pandemie”, declară Delia Barbu, Director executiv APDT Timis.

Harta cu cele 15 trasee disponibile și în format digital pe aplicația Discover Timiș


Aceasta va fi îmbunătățită și actualizată permanent în următorii ani, în contextul în care Consiliul Județean Timiș lucrează deja și pregătește o strategie de dezvoltare a rutelor de cicloturism în județ și parte dintre traseele menționate mai sus se află în proiectele și planul unor proiecte de dezvoltare turistică actuale.

Harta va fi distribuită în format fizic prin intermediul centrelor de informare turistică din Timișoara și județ, al cluburilor de cicloturism și al industriei ospitalității locale, iar digital poate fi găsită pe aplicația Discover Timiș.

Materialul a fost tipărit în 10.000 de exemplare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *