GALERIE FOTO | Încă o clădire istorică din cartierul Cetate ne încântă privirea, după lucrările de renovare

Construită în 1896, această clădire aflată la intersecția străzilor general Eremia Grigorescu și Emanoil Ungureanu, se întinde pe o suprafața de 600 mp și are 21 de apartamente. Lucrürile de renovare a fațadei au durat mai bine de doi ani, iar constructorii spun că s-au păstrat și recondiționat elementele de arhitectură originale.

Ne bucurăm foarte tare că s-a mai finalizat încă o clădire istorică în Timișoara, cu materialele noastre de asanare-renovare, marca RÖFIX. Suntem foarte bucuroși că se pune accent pe calitatea produselor folosite la astfel de recondiționări și așteptăm cu nerăbdare și finalizarea celorlalte lucrări de asanare – renovare și împreună ne vom putea bucura de frumusețea clădirilor istorice din oraș, spune Adriana Dobriceanu, manager Murali Store – distribuitor RÖFIX.

Despre istoria clădirii nu se cunosc multe informații, doar că a fost un imobil de raport, adică, construit cu scopul ca apartamentele să fie închiriate.

A fost construită în perioada de glorie a Timișoarei, perioada între 1870 și 1914, mai exact în 1896. Arhitectural se încadrează în stilul istoricist, eclectic, adică un stil combinat, care împrumută elemente din mai multe stiluri arhitecturale, pentru a crea un ansamblu frumos și putem spune că în cazul de față, chiar le-a reușit constructorilor acest lucru. Extraordinar e faptul că acum, toate elementele acestea frumoase pot fi admirate în splendoarea lor inițială, fiind refăcute cu multă migală. Clădirea, din câte știm, a fost construită, a fost investiția unui medic veterinar originar din Curtici, astăzi în județul Arad. Ulterior, clădirea a avut aceeași soartă ca toate celelalte. A fost naționalizată și după aceea a așteptat multă, multă vreme să fie renovată. Avem un ocupant important al acestei clădiri, celebrul poet revoluționar, Ion Monoran, a trăit aici, cel care a fost unul dintre aceia care au oprit tramvaiele în Piața Maria și acela a fost momentul de cotitură în care a pornit revoluția anticomunistă de la Timișoara, ne spune Dan Codre, ghid de turism la Timișoara City Tours.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *