IN BETWEEN, între culori şi forme, la Galeria Ornella Fusion

Galeria Ornella Fusion (str. Gheorghe Lazăr, nr. 9) găzduiește o expoziție de artă numită IN BETWEEN, a artistei Teodora Pop, expoziție al cărei vernisaj va avea loc, vineri, 5 iulie, de la ora 18.00.

Teodora Pop este născută in 1985 în Cluj-Napoca. Este absolventă a Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Patrimoniu Cultural – Restaurare și Consevare și Pictură de Icoane și Biserici.

În 2016 a absolvit masteratul în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Pictură, unde și-a continuat apoi studiile doctorale în Arte Vizuale.

Participă la workshop-uri internaționale și are o bogată activitate expozițională, atât la nivel național cât și innațional. Din 2018 este membru UAP, filiala Cluj. În 2019 s-a mutat la Timișoara unde a inițiat și coordonat proiectul Art-Hoc, un spațiu cultural care a funcționat până în 2023.

IN BETWEEN 

Între aici şi acolo, între ieri şi azi, azi şi mâine, între zi şi noapte, între ea şi el, între culori şi forme…suntem mereu între.

Acum nu e atunci, aici nu e acolo, ieri nu e azi şi astfel sunt şi eu. Cine sunt? Unde sunt? Cum sunt? De ce sunt? Momente de creaţie şi existenţă se întrepătrund şi par să facă ca timpul să pară linear. Pare că exist aici. Spaţiu? Unde? Şi atunci cum de sunt aici, dar mintea mea zboară acolo? Privesc, simt, transmit, manifest şi e mereu diferit. Ce înseamnă diferit? Înţeleg diferitul sau îl judec imediat ca fiind inferior? Aaaaa. Răspunsul e iubirea. Iubirea nu lasă loc judecaţii, bârfei, manipulării, răutăţii, batjocurii, ignoranţei, suferinţei, comparaţiei, victimizării, superiorităţii. Iubirea este, creşte, umple, dezvoltă. Explorăm. Experimentăm. Ne descoperim ca fiinţe unice şi diferite, unite în timp şi spaţiu de firul etern al Iubirii.

In between este o selecţie de lucări din diferite proiecte realizate în decursul anilor, proiecte care au avut la bază dorinţa de a scoate în lumină diferitul, în speranţa de a propune fiecăruia o instrospecţie menită să stârnească întrebări ale căror răspuns să ducă măcar la toleranţă, daca nu la iubire. Importanţa interacţiunii cu noi înşine şi cu cei din jur într-un mod pozitiv şi sănătos în detrimentul neînţelegerii metamorfozei individuale prin care fiecare suntem meniţi să trecem într-ul fel sau altul, într-un moment sau altul şi datorită căreia suntem parcă mereu IN BETWEEN.

Prin IN BETWEEN, Teodora Pop marchează un prag important, cel a conștientizarii. E punctul de maturizare emoțională, dar și de echilibru creativ.

Teodora jonglează aproape metaforic cu tonuri intense și umbre sfidătoare în care cuprinde, cu dragostea unei mame bune, întunericul și lumina, deopotrivă.

Punerea în scenă a unui periplu creativ deosebit de ofertant ne amintește că suntem cu toții aici, în această clipă, în această zi, și nu avem, în afară de momentul prezent, decât amintirea unui ieri și proiecția inefabilă a unui mâine.

IN BETWEEN e dușul cu apă rece într-o dimineață în care știi, simți, pentru prima oară că EȘTI.

IN BETWEEN e pârghia dintre cele două brațe care țin în echilibru talerele, iar Teodora Pop cântărește cu multă precizie bunele și mai puțin bunele cotidiene, inventariind stări, lecții, momente și acțiuni.

Curator: Ana Maria Ilie, Galerist: Bogdana Gliga

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *