Hybrid Stations 2.0 – întâlnirea dintre filosofie și știință, prin artă digitală creată de artiști, în domeniul sculpturii 3D

Hybrid Stations 2.0 este o expoziție compusă din 16 sculpturi imprimate 3D care interpretează o serie de paradoxuri și experimente de gândire propuse ca teme în concursul de modelare 3D PARADOX NOW, organizat în primăvara aceasta de spațiul de artă LAPSUS din Timișoara

Lucrările au fost înscrise în concurs ca fișiere imprimabile 3D și au fost realizate de către artiști, designeri și creatori din diferite orașe ale țării ca răspunsuri la conceptele propuse inițial în concurs. https://lapsus.xyz/tematici/ 

Sculpturile imprimate 3D, aparent reduse la dimensiuni medii, primesc o structură monumentală în momentul în care ele își dezvăluie semnificația: deconstrucția realității, atotprezența tehnologiei, relația dintre opusuri, echilibrul ecologic, sentimentele colective sau transformările universului.

Expoziția Hybrid stations se adresează privitorilor sub forma unui proces de gândire critică, de descoperire și de analiză a unor problematici care conturează preocupările omului contemporan cu privire la viață, existență și societate. 

Hybrid Stations se află la a doua ediție și invită privitorii să contempleze impactul produs de întâlnirea dintre filosofie și știință prin artă digitală creată de artiști emergenți în domeniul sculpturii 3D.

Vernisajul HYBRID STATIONS 2.0 are loc în sâmbătă, 29 iunie, în spațiul de artă LAPSUS, spl. Peneș Curcanul, nr. 3-5, et. 1, studio 27.

Artiști: Hodorogea Maria Ramona, Chiriac Bianca, Coroian Eduard, Pîrvu Roxana Alexandra, Fogaș Roxana, Burnar Carmen Maria, Bălteanu Alexandru Cristian, Ioana Colac, Gabriela Ciobanu, Fabian Gavrilescu, Gheju Bogdan, Godin Denis, Măcălău Alexandru, Eavaz Ionuț, Dobre Alexandru Dragoș, Dan Daniela-Beatrice.

Curatori: Alex Boca, Pepe Peralta Guerrero, Miruna Robescu.

Designer: Andreea Băban / Producție display: Teo Papadopol

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *