FABER lansează un apel deschis pentru postul de Director CREATIVA

Centrul cultural FABER caută persoane inspirate care să poată transforma ideile în proiecte tangibile și relevante pentru comunitățile locale și regionale. Se caută o persoană energică și pozitivă care să dezvolte conceptul CREATIVA de la nivelul de “idee faină” la un program relevant regional.

Postul se pliază în principal pe rolul de Director de Creație, însă este posibil să fie nevoie și de un Manager de Program, care va lucra împreună cu Directorul.

CREATIVA este un program gândit să crească capacitatea locală a industriilor creative.

O abordare complexă care va identifica, crește și lansa procese și concepte noi, CREATIVA va avea în centru atât profile de creativi la început de drum cât și creativi experimentați.

Programul cuprinde trei componente fundamentale:

  1. CREATIVA.community – orientată către maparea și dezvoltarea comunității de creativi;
  2. CREATIVA.factory – un program continuu de workshop-uri, training-uri, conferințe și module pe termen lung pentru creșterea valorii redate de industriile creative;
  3. CREATIVA.festival – un eveniment amplu de importanță euro-regională, care va sărbători creativitatea și va încuraja colaborarea și producția culturală de calitate. Festivalul se va desfășura sub valorile New European Bauhaus: #beautiful, #sustainable, #together.

Rolul directorului CREATIVA se va axa pe zonele de curatoriere (în care va compune pentru festivalul CREATIVA o agendă de subiecte relevante și va atrage producători de conținut creativ distinctiv), de management de program (în care va schița și executa planul de afaceri CREATIVA) și management de echipă.

Candidatul ideal trebuie să fie fluent în limba engleză, să aibă un portofoliu de proiecte de succes cu comunitatea culturală și artistică, să aibă o experiență vizibilă în procese de colaborare și co-design comunitar, experiență în formarea și coordonarea unei echipe, în dezvoltarea de rețele și audiențe relevante.

Pentru mai multe detalii despre cerințele rolului, responsabilități, beneficii și viziunea CREATIVA, vă rugăm să accesați site-ul oficial faber.ro.

Aplicațiile și CV-urile se acceptă până la data de 17 ianuarie 2022, pe adresa de email contact@faber.ro.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *