Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Varietate de filme la Cinema Victoria și Cinema Timiș în această săptămână

martie 18 - martie 24

Parlez-vous français? Aceasta este limba pe care o vei auzi cel mai des la Cinema Victoria în această săptămână, în care sunteți invitați să experimentați vertijul la FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ, cu unele dintre cele mai noi și provocatoare producții. Toate filmele sunt subtitrate în limba română.

Înainte de începerea festivalului, miercuri, mai aveți ocazia de a vedea proaspăt lansatele CLUB ZERO – o satiră despre deviațiile pe care le pot lua acțiunile pentru salvarea planetei, și ACUM ORI NICIODATĂ – o dramă istorică ce ne duce la începuturile Revoluției maghiare din 1848.

Joi se deschide Festivalul Filmului Francez cu o comedie de mare succes: UN AN DIFICIL, semnată de Olivier Nakache și Éric Toledano, autorii cunoscutului „Intouchables”, în care doi prieteni se alătură fără convingere unei mișcări ecologiste.

Filmul face parte din secțiunea #PANORAMA, în care veți regăsi și alte titluri care sunt pe buzele tuturor în Franța, de la spectatori la critici de film sau jurii de festivaluri care le-au acordat deja premii importante.

Vineri, PROCESUL GOLDMAN analizează cazul unui simbol al stângii intelectuale franceze ale cărui acțiuni au dus la tragedii.

Sâmbătă după-amiază sunteți invitați să descoperiți REGNUL ANIMAL, o dramă SF multipremiată despre un tată și un fiu (Romain Duris și Paul Kircher), care se luptă să supraviețuiască într-o lume în care tot mai mulți oameni se transformă în animale.

Seara, BESTIA ne duce, împreună cu Léa Seydoux, într-o lume din viitor dominată de inteligența artificială, în care emoțiile umane sunt considerate o amenințare.

Duminică, ultimul film din categoria Panorama, care încheie și festivalul, este o comedie despre egocentrism și „demonii creației” de la inegalabilul Michel Gondry: CARTEA CU SOLUȚII.

Organizat în anul în care Institutul Francez din România împlinește 100 de ani, #FFF susține mai mult ca oricând vocile alternative și provocatoare.

Un astfel de film poți descoperi duminică după-amiază, în categoria #MauvaisGenres.

SALEM redă tribulațiile unui tânăr din Insulele Comore, care trăiește într-un cartier rău-famat din Marsilia.

Ca în fiecare an, festivalul prezintă și o #Competiție a tinerilor regizori care concurează pentru Premiul publicului din România.

Joi, CÂINE RĂU, remarcat deja la câteva festivaluri și la Premiile César, spune povestea prieteniei a doi tineri, pusă la încercare atunci când la mijloc apare o fată.

Vineri, NIMIC DE PIERDUT, selecționat pentru Un Certain Regard la Cannes 2023, prezintă lupta unei mame singure (Virginie Efira), acuzate de neglijență, pentru a recâștiga custodia copilului său.

Sâmbătă, venițoi să o întâlniți pe PAULA, într-o dramă psihologică ce testează limitele relației tată-fiică.

Duminică, ÀMA GLORIA, filmul care a deschis Săptămâna criticii la Cannes 2023, vorbește despre legătura înduioșătoare dintre o tânără franțuzoaică și dădaca sa din Capul Verde.

Și mai tinerii spectatori au parte de aventuri „à la française”.

Sâmbătă sunt invitați să o descopere pe NINA ȘI SECRETUL ARICIULUI, iar duminică, pe SIROCCO ȘI REGATUL VÂNTURILOR.

Ambele filme vor fi subtitrate în română.

Programul săptămâni 20 – 24 martie, la Cinema Timiș

În această săptămână, la Cinema Timiș, începe o serie nouă prin care se face o incursiune inedită și captivantă în patrimoniul arhitectural al Timișoarei și vor fi  prezentați marii câștigători de la Oscar, o premieră românească și va fi reluată aventura epică din Dune.

Vineri, împreună cu OAR Timiș, se dă startul seriei #PortretVertical cu filmul VIS ÎMPLINIT, realizat de Grațian Gâldău și Vasile Bogdan, despre personalitatea și munca arhitectului Mihai Botescu.

Acesta a semnat proiectele unor clădiri emblematice ale Timișoarei, precum și albume de fotografie a patrimoniului arhitectural al orașului. Protagonistul va fi prezent pentru o discuție cu Vlad Gaivoronschi și Dragomir Drăgan după proiecție.

Tot vineri, poți viziona în premieră BĂIEȚII BUNI AJUNG ÎN RAI, comedia lui Radu Potcoavă despre un bărbat (Bogdan Dumitrache) care, după ce moare subit într-un accident, ajunge în Rai unde o întâlnește pe fata de care era îndrăgostit în liceu (Cosmina Stratan).

Weekendul este dedicat câștigătorilor celor mai râvnite trofee de la Oscar, pe care veți avea ocazia să-i descoperiți sau să-i revedeți.

Sâmbătă începe cu ZONA DE INTERES, film distins cu premiile pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun sunet, iar ziua se încheie cu OPPENHEIMER, cel mai premiat film, care și-a adjudecat nu mai puțin de șapte statuete, printre care cele pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Christopher Nolan) și Cel mai bun actor într-un rol principal (Cillian Murphy).

Duminică după-amiază va fi proiectat filmul ANATOMIA UNEI PRĂBUȘIRI, care, după Palme d’Or, își trece în palmares și Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original (Justine Triet, Arthur Harari). Ziua se va încheia cu SĂRMANE CREATURI, cu o Emma Stone în probabil cel mai bun rol al carierei sale de până acum, care i-a adus Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Filmul a mai fost premiat și în alte trei categorii.

Dacă ați ratat până acum DUNE II, mai poți vedea continuarea călătoriei mitice în compania lui Timothée Chalamet și a Zendayei, joi seara.