Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timișorenii, alături de zeci de mii de oameni din zece țări europene, sunt așteptați la PEDALIADA!

septembrie 11, 2021

Zeci de mii de persoane din zece țări europene sunt chemate sâmbătă, 11 septembrie 2021, la PEDALIADA, o plimbare cu bicicleta prin care participanții vor transmite un mesaj puternic în favoarea mișcării în aer liber.

În România, evenimentul se desfășoară sub sloganul „LASĂ BUTONIADA ȘI VINO LA PEDALIADA” și va avea loc la Timișoara, București, Craiova și Hunedoara.

Organizatorii se așteaptă ca în următoarele zile să apară mai multe inițiative de acest fel și în alte locuri din țară, acolo unde se vor mobiliza comunitățile de bicicliști. În aceeași zi, vor avea loc Pedaliade în 10 țări europene, care participă la programul WoW Europe, din care face parte acțiunea Pedaliada: România , Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Spania, Slovenia și Turcia.

Pedalida este o cursă populară cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, la care am chemat copii, părinți și bunici. Inițial, trebuia să aibă loc o singură acțiune, la Timișoara, dar ne-au contactat mai multe comunități de bicicliști care au dorit să se alăture acestei acțiuni. Avem deja confirmate, pe lângă PEDALIADA TIMIȘOARA, evenimente similare la București, Craiova și Hunedoara, dar ne așteptăm să crească numărul de grupuri de bicicliști care vor ieși pe trasee din toată țara”, declară Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, coordonatorul PEDALIADEI, acțiune care face parte din Proiectul WoW Europe.

Potrivit organizatorilor, poate participa orice persoană cu vârsta între 4 și 99 de ani, care are o bicicletă și iubește să pedaleze. Orice comunitate de iubitori ai bicicletei își poate organiza propria Pedaliadă. Pentru acest lucru, este suficient să facă o pagină de event pe Facebook și un formular de înscriere, să stabilească un traseu care să fie parcurs în data de 11 septembrie și să își cheme cât mai mulți prieteni.

Cu sau fără pagină de eveniment, cu sau fără formular de înscriere, încurajăm orice inițiativă care va îndemna ieșitul la pedalare în orice loc din România. Iar cei care vor posta „dovada” foto sau video în data de 11 septembrie, însoțită de hashtagul # (pentru a cunoaște demersul) va fi promovat pe paginile Pedaliadei și ale proiectului WoW Europe”, mai spune Beatrice Mercado.

Pedaliada este susținută de numeroși mari sportivi ai României, care au transmis mesajul „Lasă Butoniada, vino la Pedaliada!”. Pedalează și tu. Unde vrei, cu cine vrei, dar pedalează!”.

Este vorba de Mihai Leu campion mondial la box, Silvia Stroescucampioana olimpică și mondială la gimnastică artistică, Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism, Adriana Szentgyörgyi Ceaușescumultiplă campioană la ciclism, Benjamin Bodo – campion național la scrimă, Cristina Bălan – campioană națională și balcanică la atletism, Theo Matican – medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Paraciclism și ocupantul locului I, în clasamentul mondial, la categoria lui de dizabilitate la acest sport, Ciprian Bălănescu – multiplu campion național la triatlon, Alexandru Mihai Coman – tânăr tenismen de mare perspectivă, campion european la categoria sa de vârstă. Campania de provocări este în plină desfășurare.

La Timișoara, cursa populară va începe la Muzeul Satului Bănățean, iar sosirea se va face la Grădina Zoologică. Ne așteptăm la o participare foarte numeroasă, mai ales că este ultima sâmbătă înainte de vacanță și am comunicat elevilor evenimentul, prin intermediul profesorilor”, declară Marin Popescu – inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. 

Detalii Pedaliada Timișoara, aici: https://www.facebook.com/534094417499961/photos/gm.417652229255025/644423166467085/

PEDALIADA este acțiunea emblematică din Proiectul WoW Europe, proiect conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, coordonat de Asociația Junior SPORT și cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events. Mai multe detalii despre Proiectul WoW Europe aici: https://woweuropeproject.eu

PEDALIADA din România este un proiect susținut de RO VALLEY

Partener național: Federatia Romana de Ciclism

Parteneri: Consiliul Judeţean Timiş, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis, Universitatea Politehnica Timisoara, CSU Politehnica Timisoara, Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), Masa Critică Hunedoara

Sponsori: Decathlon România, Fabrica de biciclete SMW, Hotel SPA & ICE Resort, Fabrica de înghețată ICE DYP, Pepper – Steak&Shake, Trima Events, ANATEO, TMG Consulting – Tiberius Media Group Consulting, Foto Oskar – Foto & Print Shop, Pensiunea La Fontaine

Parteneri media: Kiss FM, TVR, TVR Timisoara, AGERPRES România, HotNews.ro, Newsweek Romania, tion.ro, Best of Timişoara, Agenda, PressHub, IQads, Spark, România Pozitivă, Știri pentru copii, Revista de Ciclism

Partener comunicare: PiArt Vision

Details

Date:
septembrie 11, 2021
Event Tags:
, , ,

Details

Date:
septembrie 11, 2021
Event Tags:
, , ,