Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara propune o incursiune în „ORAȘUL PARALEL”!

august 21, 2021 - august 22, 2021

ORAȘUL PARALEL” înseamnă teatru itinerant pe care spectatorii și trecătorii îl trăiesc împreună cu actorii în decorul unuia dintre cele mai frumoase cartiere ale orașului. Viața reală și teatrul se intersectează și se contopesc pe traseele unor povești inspirate din realitate și urmează personaje de etnii diferite, inclusiv refugiați, care locuiesc în același cartier. Premiera va avea loc în data de 20 august 2021, la ora 16.30 și 19.00.

„ORAȘUL PARALEL” invită locuitorii Timișoarei la o explorare imersivă și participativă în cartierele propriului oraș, în care lumea de zi cu zi se transformă în scenă. Ceea ce pentru restul trecătorilor este o zi ca oricare alta, pentru participanții din „ORAȘUL PARALEL” înseamnă plonjarea într-o dimensiune paralelă. Poveștile și rutele sunt construite ca un hibrid între teatru, dans, puzzle, joc social, instalație imersivă și audio walk, pe străzile și în spațiile oferite de cartierul Iosefin, făcând posibilă o fascinantă experiență inedită, cvasicinematografică, de a (re)descoperi cu totul altfel un loc și a pătrunde în experiența de viață a altcuiva.

Conceptul

Conceptul a fost creat și dezvoltat în New York de PopUP Theatrics (Ana Mărgineanu, Tamilla Woodard, Peca Ștefan), explorând diferite cartiere din Manhattan. Rezultatul a fost trilogia Broken City: Lower East Side (2014), Harlem (2015), Wall Street (2016). Astfel, apelând la experiența în domeniul storytelling-ului/teatrului imersiv și participativ a doi artiști români, Ana Mărgineanu și Ștefan Peca, Asociația Diogene și Teatrul Thespis, în coproducție cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, cu sprijinul Facultății de Muzică și Teatru (UVT) și al Facultății de Comunicare (UPT) și-au propus să dezvolte (în colaborare directă cu PopUP Theatrics) o nouă direcție de explorare a poveștilor orașului și a spațiului public.

Distribuția

Distribuția s-a realizat în urma unui casting și cuprinde atât actori cu experiență ai Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, cât și actori independenți: Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Czüvek Loránd, Éder Enikő, Erdős Bálint, Hegyi Kincső, Jancsó Előd, Kiss Attila, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnos András Csaba, Tar Mónika, Tokai Andrea, Vajda Boróka, Balint Ioana Octavia, Antonovici Oana Elena, Curaciuc-Floruț Otniel, Patricia Gavril, Jasmina Mitrici, Marin Lupaciuc, Răzvan Oroianu, Raul Horn, Rusan Rareș-Cătălin, Mirela Puia.

Regia este semnată de Ana Mărgineanu, dramaturgia fiind realizată Stefan Peca. Din echipa de creație mai fac parte: Cári Tibor (muzica originală), Baczó Tünde (coregrafie), Albert Alpár (scenografie și costume), Patricia Sas (video).

„ORAȘUL PARALEL” este un proiect dezvoltat în cadrul Programului Cultural Timișoara 2023- Capitală Europeană a Culturii de Asociația Diogene în coproducție cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Universitatea Politehnică Timișoara, în colaborare cu Universitatea de Vest- Facultatea de muzică și teatru, Teatrul Thespis, LOGS, Nokia și alții. Proiectul este co-finanțat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara și printr-un program Erasmus+

Premiera va avea loc în data de 20 august 2021 la ora 16.30 și 19.00. Următoarele spectacole vor avea loc în 21 și 22 august 2021, la orele 17.00 și 19.00. Biletele sunt disponibile la caseria teatrului sau online pe tm-t.biletmaster.ro

Participarea la aceste eveniment se face respectând prevederile privind normele sanitare impuse: obligativitatea purtării măștii de protecție la evenimentele organizate în aer liber, iar participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 .

Details

Start:
august 21, 2021
End:
august 22, 2021
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara
Phone
0256 434 814
Email
office@tm-t.ro
View Organizer Website

Details

Start:
august 21, 2021
End:
august 22, 2021
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara
Phone
0256 434 814
Email
office@tm-t.ro
View Organizer Website