Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teatrul German Timișoara – șase zile, șapte spectacole, o microstagiune

mai 4, 2023 - mai 9, 2023

Teatrul German de Stat din Timișoara/Deutsches Staatstheater Temeswar este una dintre cele mai importante scene de expresie germană din România și una dintre cele trei instituții teatrale minoritare din Timișoara.

Înființat în urmă cu peste 70 de ani, a reușit să își mențină prestigiul și să ofere publicului spectacole de calitate, montate de regizori de notorietate din țară și din străinătate, cu scopul de a promova cultura germană din România, prin intermediul dramaturgiei clasice și contemporane, atât în țară, cât și peste granițe.

Anual, Teatrul German de Stat din Timișoara organizează Festivalul European de Teatru „Eurothalia”, care are ca scop explorarea tendințelor inovatoare, europene, din artele spectacolului și prezentarea de forme teatrale diverse, precum: dramaturgie contemporană sau texte clasice montate într-un stil contemporan, teatru documentar sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animație sau teatru de marionete, formate teatrale inovatoare exprimate prin intermediul noilor media și a elementelor performative.

Deținerea de către Timișoara a titlului de Capitala Europeană a Culturii este și pentru Teatrul German de Stat un prilej bun pentru a-și crește vizibilitatea și pentru a promova cultura germană din Banat și nu numai.

Următorul eveniment important organizat de Teatrul German de Stat din Timișoara este o microstagiune, care va avea loc în perioada 4-9 mai 2023. Evenimentul va prezenta cele mai noi spectacole din repertoriul teatrului și va reprezenta o oportunitate pentru cei care doresc să experimenteze teatrul german de calitate.

Timp de șase zile, iubitorii de teatru vor putea să vadă sau să revadă șapte dintre cele mai bune spectacole montate la TGST în ultimii ani, producții care au fost selecționate în festivaluri naționale și internaționale.

Producțiile prezentate sunt realizate de regizori de mare notorietate din România și din străinătate: Irisz Kovacs, Volker Schmidt, Kristóf Szabó, Niky Wolcz, Eugen Jebeleanu, Ana Mărgineanu, Carmen Lidia Vidu.

Biletele la microstagiune se pot achiziționa de la casieria teatrului sau din rețeaua Entertix.

Toate spectacolele din cadrul microstagiunii beneficiaza de supratitrare în limba română și engleză. 

 

Organizer

Teatrul German de Stat Timișoara

Venue

Teatrul German Timișoara

Organizer

Teatrul German de Stat Timișoara

Venue

Teatrul German Timișoara