Încarc Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Teatru performativ, dans contemporan și spectacol-lectură, la Festivalul invizibil de la teatrul Basca

octombrie 8, 2021 - noiembrie 14, 2021

Festivalul in : v z b l de la teatrul Basca scoate la lumină comunitățile invizibile, printr-o serie de evenimente culturale originale

În luna octombrie și noiembrie, teatrul Basca aduce în fața publicului o serie de spectacole de teatru și dans, atât producție proprie cât și ale unor artiști invitați din Timișoara, Iași sau Paris, sub umbrela Festivalului invizibil (in : v z b l).

Festivalul invizibil (in : v z b l) organizat de Asociația Solidart prin teatrul Basca, a ajuns la cea de-a doua ediție, și a debutat anul acesta în luna august cu primele 2 evenimente, un concert multicultural, un spectacol de teatru forum cu accent pe comunitatea persoanelor surde din Timișoara, și o rezidență pe dramaturgie pentru 2 artiste din Timișoara și București.

La ediția 2021, 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐧 : 𝐯 𝐳 𝐛 𝐥 și-a propus să aducă în fața publicului artişti din mai multe domenii care vor crea conținut cultural original cu scopul de a deschide noi perspective asupra realităţii care ne înconjoară, și din dorinţa de a iniţia un dialog prin intermediul căruia ceea ce este câteodată invizibil în societate să înceapă să devină vizibil.

Programul Festivalului in : v z b l:

Spectacol de teatru DE(z)INFECȚII: la CoVida Loca – 8 și 9 octombrie, ora 19.00 – ONLINE un spectacol cu o poveste actuală unde vom descoperi cum și-au petrecut pandemia unele persoane care nu au avut acces la internet sau la resursele necesare pentru a se asigura că sunt în siguranță. Textul „DE(z)INFECȚII: la CoVida Loca” a fost scris de către Victor Dragoș, Ana Maria Ursu și Andrei Ursu de la Teatrul Basca, în perioada carantinei din 2020, după ce au luat mai multe interviuri unor oameni din diferite medii. În distribuție vor fi studenți de la Facultatea de Teatru Timișoara. Spectacolul va fi difuzat online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Spectacol de dans contemporan „My invisible noisy inside” – 15 și 16 octombrie, ora 19.00 – la teatrul Basca. Pornind de la ideea 𝘾𝙚 𝙚 𝙞𝙣𝙫𝙞𝙯𝙞𝙗𝙞𝙡 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙩𝙞𝙣𝙚? compania de dans Unfold Motion a pregătit un performance de dans contemporan, o declarație a dualității umane, o analiză personală a tot ceea ce este vizibil și invizibil, zgomotos sau liniștit, prizonier sau liber în fiecare dintre noi. Spectacolul va avea loc atât online, cât și la teatrul Basca, va începe din stradă și va continua în interiorul teatrului. Accesul se face pe bază de rezervare, în limita a 20 de locuri.

Spectacol de teatru – concert „Le validisme” – 23 și 24 octombrie, ora 19.00 – ONLINE – o producție a companiei de teatru Nageurs de Nuit din Paris care îi are în distribuție pe Benoît Bohy-Bunel (filosof și compozitor pian) și Roxane Borgna (actriță). Spectacolul de teatru și muzică Le validisme” cercetează artistic dominarea și validarea persoanelor cu dizabilități, și va fi difuzat online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Spectacol de teatru performativ ”No Exi(s)t” – 5 și 6 noiembrie, ora 19.00 – ONLINE. Spectacolul propune o materializare a unei dimensiuni (invizibile) conceptuale: purgatoriul – spațiu de tranziție între lumi. Proiectul No Exi(s)t este în sine un laborator de cercetare teatrală. După modelul lockdown experimentat în pandemia de coronavirus, pe parcursul a două săptămâni, 5 actori, un coregraf și regizorul/coordonatorul proiectului se vor izola în Teatrul din Stejar din Iași. În cadrul acestui laborator teatral se va realiza spectacolul No Exi(s)t după piesa Cu ușile închise de Jean Paul Sartre. Spectacolul va fi difuzat online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Spectacol lectură pentru adulți și copii „Comunități invizibile” – 13 și 14 noiembrie, ora 19.00 – ONLINE. Cele 2 spectacole au la bază două texte originale scrise de cele 2 artiste care au participat la rezidența pe dramaturgie de la teatrul Basca din luna august. Spectacolele vor fi difuzate online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

 

Evenimentele din cadrul Festivalului in : v z b l respectă toate măsurile de siguranță impuse la nivel național pe durata pandemiei COVID-19. Regulamentul de participare se găsește aici.

Parteneri: Primăria Municipiului Timișoara, Institutul Francez Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Parteneri media: Radio Timișoara, TVR Timișoara, Ianca.net, Best of Timișoara.

Festivalul in : v z b l este realizat de Asociația Solidart, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Detalii

Începe:
octombrie 8, 2021
Se termină:
noiembrie 14, 2021
Etichete Eveniment:
, , ,

Detalii

Începe:
octombrie 8, 2021
Se termină:
noiembrie 14, 2021
Etichete Eveniment:
, , ,