Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Stagiunea de dans contemporan de la Timișoara continuă în luna noiembrie cu noi spectacole de dans

noiembrie 6, 2022 - noiembrie 25, 2022

Stagiunea de dans contemporan de la Timișoara, sub numele DINAM 2022, continuă și în luna noiembrie și ne ține conectați cu scena coregrafică locală, națională și internațională. Publicul este invitat să savureze idei transpuse în dans și să-i descopere pe creatorii spectacolelor invitate. Printre aceștia se numără coregrafa Andrea Gavriliu în cadrul Programului 9G la TNB (Noua Generație) – organizat de Teatrul Național București, și duo-ul”Scuze noi” care a ajuns în finala sezonului 12 iUmor.

Îi așteptăm pe spectatori la cea de-a doua lună DINAM pentru 5 experiențe vizuale și emoționale foarte diferite și extrem de intense. Cele 5 spectacole sunt realizate în medii profesionale variate – de la producții care s-au născut în teatru sau în săli private de repetiții, la producții care au ajuns pe ecranul TV, rezultând creații coregrafice care astăzi sunt prezentate în țară și în străinătate la Festivaluri și evenimente culturale de profil. Așadar, vă invităm la 5 evenimente pline de personalitate realizate prin încăpățânarea creatorilor care (și)-au condus corpurile dincolo de idei”, spune Beatrice Tudor, artist asociat Unfold Motion.

În luna noiembrie stagiunea de dans contemporan DINAM aduce publicului timișorean 5 spectacole, 5 ateliere meet the artist/”sharing practices” pentru profesioniști, 5 sesiuni Q&A, și o proiecție de filme de dans internaționale.

Biletele se pot procura în avans de pe platforma Iabilet, sau la intrare în seara spectacolelor. Există și varianta de abonament lunar care asigură accesul la toate reprezentațiile lunii. Spectacolele vor avea loc în sala mare de la Casa Tineretului și la Opera Națională Română Timișoara, după următorul program.

6 noiembrie, ora 19:00 // Nihil Sine Deo (Nimic fără Dumnezeu) //   Contemporary Creative Dreamers (București) // Regia și coregrafia: Daniel Alexandru Dragomir// locație: Casa Tineretului

Spectacolul Nihil Sine Deo este reprezentarea fizică a procesului compus din acțiunile de căutare, de înțelegere și de cuprindere a Absolutului.

11 noiembrie, ora 19:00 // Altă oră de dans // Scuze noi (București)// Coregrafi și interpreți: Filip Stoica și Răzvan Rotaru // locație: Casa Tineretului

Altă oră de dans e un performance care combină stand up comedy, dialog, real time composition, interactivitate, dans contemporan, hip-hop, improvizație și teatru.

14 noiembrie, ora 19:00 // M de la Murphy //  9G Teatrul Național București // Coregrafia: Andrea Gavriliu // locație: Opera Națională Română Timișoara

M de la Murphy este un puzzle coregrafic bazat pe celebrele legi ale lui Murphy, un spectacol de teatru fizic, „viu”, ludic, plin de umor, despre micile mari paradoxuri din viața noastră, de acele imperfecțiuni care ne unesc și ne îndepărtează în același timp.

18 noiembrie, ora 19:00 // My invisible noisy inside //Unfold Motion (Timișoara) // Coregrafia: Beatrice Tudor// locație: Casa Tineretului

My invisible noisy inside este un performance de dans contemporan, o declarație a dualității umane, o analiză personală a tot ceea ce este vizibil și invizibil, zgomotos sau liniștit, prizonier sau liber în fiecare dintre noi.

ora 20:30//”Beyond familiar limits” – Proiecție filme de dans – selecția internațională// Curator: Camelia Neagoe// locație: Casa Tineretului

25 noiembrie, ora 19:00// C’est pas grave // Cie MF (Franța)//Coregrafia:  Francesco Colaleo & Maxime Freixas // locație: Casa Tineretului

C’est pas grave este un duet de dans contemporan și teatru fizic, care explorează diferitele semnificații ale noțiunii de gravitație în raport cu noțiunea de timp.

Fiecare spectacol va fi urmat de sesiuni Q&A cu artiștii invitați. La fel ca în luna precedentă, profesioniștii din domeniu vor avea ocazia să îi cunoască din punct de vedere artistic pe invitații lunii noiembrie în cadrul unor ateliere ”MEET THE ARTIST/ SHARING PRACTICES”. Scopul acestor întâlniri este încurajarea dialogului direct cu artiștii invitați, dincolo de spațiul scenic și îmbogățirea experienței  profesionale a dansatorilor, actorilor și ”Dans-actorilor” din Timișoara și, de ce nu, din alte orașe din țară.

În cea de-a doua lună din Stagiunea de dans contemporan DINAM vă veți întâlni cu artiști din București, Franța și Timișoara, și veți putea lua pulsul scenei coregrafice naționale și internaționale. În cadrul celor 5 spectacole de dans se regăsesc producții independente îndrăznețe, inițiative care au pătruns inclusiv în spațiul televizat dar și producții sprijinite de instituții culturale de prestigiu naționale și internaționale„, declară Lavinia Urcan, președinte Unfold Motion.

 Unfold Motion este prima organizație de dans contemporan din Timișoara. De la înființarea sa în 2013 de către Lavinia Urcan, coregraf și director artistic și mai apoi, prin alăturarea coregrafei asociate Beatrice Tudor, în anul 2019, asociația se implică activ, prin proiectele sale, în peisajul cultural din Timișoara și din România și este un reper al sectorului coregrafic românesc.

Stagiunea de dans contemporan DINAM face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțată de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

 

Details

Start:
noiembrie 6, 2022
End:
noiembrie 25, 2022
Event Tags:
, ,

Details

Start:
noiembrie 6, 2022
End:
noiembrie 25, 2022
Event Tags:
, ,