Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacol cu copii surzi pus în scenă de Teatrul Basca

februarie 25, 2022 @ 6:00 pm - 7:30 pm

Teatrul Basca se pregătește pentru o nouă premieră. Publicul este invitat vineri în 25 februarie 2022, de la ora 18.00, la sediul teatrului din Piața Traian, la spectacolul Puf buf. Cu multă pasiune, răbdare și perseverență, reprezentanții teatrului au lucrat în ultimele luni la primul spectacol realizat cu copii fără auz, în cadrul proiectului ”Dincolo de cuvinte”.

Premiera din 25 februarie va fi urmată și de o a doua reprezentație luni, în 28 februarie, de la ora 18.00, tot la teatrul Basca. Spectacolul Puf buf aduce pe scenă 10 copii surzi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Pufan” din Timișoara.

Un teatru de tip bufonadă, plin de culoare, muzică originală, veselie, potrivit atât pentru copii cât și pentru adulți, cam așa s-ar traduce în câteva cuvinte Puf buf. Spectacolul propune o călătorie prin diferite colțuri ale lumii, în căutarea unui sens, unui sunet, sau a unei stări, folosind costume colorate, muzică și mișcare, fără a se folosi de text.

Proiectul ”Dincolo de cuvinte” vine ca un răspuns la o cerere a unui grup de persoane surde din Timișoara de a aduce cultura în viața lor. Deși persoanele cu diferite dizabilități de auz, văz sau locomotorii, nu frecventează spațiile sau evenimentele culturale din oraș, unele dintre ele și-ar dori asta, dar din lipsa accesibilizării renunță.

„Spectacolul Puf Buf produs în cadrul acestui proiect materializează dorința copiilor surzi de a experimenta lumea teatrului, de a explora noi metode de interacțiune cu lumea, de a fi văzuți, auziți, și în final, de ce nu, aplaudați. Prin această intervenție culturală ne-am propus să creștem încrederea de sine a copiilor surzi, dar și gradul de conștientizare a nevoilor de integrare socială a persoanelor fără auz. Spectacolul vine în continuarea demersurilor Asociației Solidart (prin teatrul Basca) de a face teatrul și cultura accesibile tuturor, inclusiv persoanelor cu diferite dizabilități”, spun inițiatorii proiectului.

Spectacolul din 25 februarie de la teatrul Basca va fi prima reprezentație dintr-un turneu organizat în cadrul proiectului ”Dincolo de cuvinte”, urmând și alte reprezentații în Arad, Oradea și Cluj Napoca în luna martie, însoțite de cursuri de limbaj mimico gestual. Accesul la spectacole se face prin rezervare, în limita locurilor disponibile. Detalii complete pe pagina teatrului Basca.

Dincolo de cuvinte” este un proiect derulat de Asociația Solidart (teatrul Basca), și finanțat prin programul ”În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

*****

Despre Asociația Solidart

Teatrul BASCA este un teatru independent din Timișoara, un spațiu de cercetare teatrală contemporană, unde spunem povești despre lume, realitate și oamenii din ea. Echipa Basca face proiecte comunitare și artistice, într-un spațiu deschis tuturor, unde fiecare își poate împărtăși experiențele. https://basca.tm.ro/

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

Details

Date:
februarie 25, 2022
Time:
6:00 pm - 7:30 pm
Event Tags:
, , , ,

Venue

Teatrul Basca

Details

Date:
februarie 25, 2022
Time:
6:00 pm - 7:30 pm
Event Tags:
, , , ,

Venue

Teatrul Basca