Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prima Școală de Vară de Limba și Cultura Japoneză din Timișoara

iulie 25, 2022 - iulie 29, 2022

Școala de vară „Natsu no Omoide” este un proiect de educație nonformală ce se va desfășura în perioada 25 – 29 iulie 2022 între orele 09:00 și 14:00.

Acest eveniment va fi unul din primele evenimente în format fizic pe care Asociația Culturală Româno-Japoneză Kizuna le realizează în acest an, în contextul post-pandemic.

Natsu no Omoide” se traduce din limba japoneză prin „amintiri de vară” deoarece organizatorii își propun ca participanții să rămână cu impresii plăcute de durată, cu interese noi și cu senzația că au petrecut o săptămână pe cinste alături de alți elevi de vârsta lor, învățând în moduri distractive.

Această școală de vară va dura 5 zile și este adresată elevilor de gimnaziu și liceu (cu vârste între 10 și 18 ani) din Timișoara.

Activitățile zilnice vor fi bazate pe cultura și limba japoneză și vor fi coordonate de profesori nativi, de parteneri și voluntari.

Evenimentul va avea loc în incinta Liceului Teoretic „Jean Louis Calderon” iar participarea este gratuită, pe bază de înscriere în limita locurilor disponibile.

„Natsu no Omoide” va începe luni, 25.07.2022 la ora 09:00 cu o ceremonie de deschidere, urmată de împărțirea pe grupe, întrebări și cunoașterea participanților.

În fiecare zi, elevii vor avea parte de cursul NihonGO! de limba japoneză predat de unul din profesorii nativi.

Scopul acestui curs este de a învăța structuri gramaticale de bază și vocabular esențial pentru nivelul începător. O altă activitate zilnică va fi dansul tradițional al pescarilor „soran bushi” unde participanții vor învăța și repeta mișcările precum o activitate sportivă distractivă.

În afară de aceste activități recurente, elevii vor avea parte zilnic de 3 alte activități din sfera culturii japoneze, diferite în fiecare zi pentru a le menține interesul și curiozitatea.

Printre aceste activități putem enumera atelierul de amigurumi, unde vor învăța să croșeteze un semn de carte din material textil, atelierul de origami, unde vor învăța tehnica împăturirii hârtiei în forme tradiționale precum cocorul și coiful, atelierul de caligrafie, unde vor învăța să își scrie numele în japoneză folosind uneltele tradiționale, un atelier de manga sau benzi desenate japoneze și multe altele.

De asemenea, activitățile sportive nu vor lipsi. Pe lângă dansul zilnic „soran bushi” se va desfășura o lecție demonstrativă de karate și una de kyuudo sau trasul cu arcul tradițional japonez și competiții. Pentru amatorii de jocuri, va fi disponibil un atelier de jocuri tradiționale, dar și o demonstrație de Go, un joc de strategie similar șahului.

Nu va lipsi nici gastronomia, bucătăria japoneză.  SushiYA va organiza un atelier de makizushi, adică rulouri de sushi. Aici, participanții vor învăța cum să asambleze și să ruleze îndrăgitul orez cu pește, de care se vor bucura la sfârșitul orei.

Natsu no Omoide” se va sfârși cu o ceremonie de încheiere vineri, 29 iulie, între ora 12:00 și 13:00.

„Această școală de vară a luat naștere ca o reacție la lipsa accesibilității educației culturale axată pe țările asiatice. Dorim să educăm elevii în vederea combaterii rasismului și a acceptării diferențelor culturale pentru a preveni bullying-ul în cadrul școlii dar și pentru a minimiza prejudecățile de-a lungul vieții. De asemenea, credem că expunerea tinerilor într-un mod interesant și interactiv la o cultură îndepărtată celei natale le poate stârni interesul pentru activități din afara sferei uzuale și poate da naștere unor hobby-uri noi și productive.”, spun organizatorii.

 

 

Details

Start:
iulie 25, 2022
End:
iulie 29, 2022

Organizer

Asociația Culturală Româno-Japoneză Kizuna

Venue

Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”
Phone
0742 120 929

Details

Start:
iulie 25, 2022
End:
iulie 29, 2022

Organizer

Asociația Culturală Româno-Japoneză Kizuna

Venue

Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”
Phone
0742 120 929