Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Network – întâlnirea școlilor de teatru din Europa, la Timișoara

noiembrie 10, 2023 - noiembrie 16, 2023

Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa la Timișoara, parte a programului cultural Sunlight Theatre, are loc în perioada 10 – 16 noiembrie 2023 și va reuni în Capitala Culturală Europeană Timișoara prezentări de spectacole, dezbateri, ateliere, spectacole-lectură în licee din Timișoara, conferințe și un performance comun.

Obiectivul central este crearea unui dialog cultural autentic între comunitățile școlilor de teatru europene. Evenimentul oferă un spațiu de întâlnire pentru studenți, profesori de teatru, specialiști, critici, directori de teatru, actori consacrați și regizori și invită totodată publicul din Timișoara la spectacol.

Șapte școli de teatru europene se interconectează, la jumătatea lunii noiembrie, la Timișoara:

– Universitatea Privată de Muzică și Artă a Orașului Viena, Austria;
–  Facultatea de Muzică și Teatru din Hanovra, Germania;
–  Academia de Artele Spectacolului Baden-Württemberg din Ludwigsburg, Germania;
–  Facultatea de Teatru a Universității Metropolitan din Manchester, Marea Britanie;
–  Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow, Marea Britanie;
– Academia Națională de Artă Dramatică „Aleksander Zelwerowicz” din Varșovia,
Polonia;
–  Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, secția Artele
Spectacolului – Actorie în limba germană, Timișoara, România;

Aceste facultăți și academii de teatru și artele spectacolului cu discursuri artistice puternice și metode de lucru diferite, vor prezenta în Timișoara spectacolele alese în urma unei selecții efectuate de echipa curatorială a evenimentului – Alina Mazilu și Florin Vidamski.

Locațiile evenimentelor din cadrul festivalului sunt diverse: de la Cinema Timiș, la Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara, Casa Tineretului, Sala Mare a Teatrului German de Stat din Timișoara, Sala Archa a Universității Politehnica Timișoara și Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.

În deschiderea festivalului publicul timișorean se întâlnește cu spectacolul-conferință ”PUBLIC: MODE D’EMPLOI?”, creat de Yves Marc, spectacol cu care artistul francez, consacrat la nivel european, va participa în 2024 la Festivalul de la Avignon. La Timișoara, spectacolul are loc vineri, 10 noiembrie, de la ora 19, la Cinema Timiș.
Programul spectacolelor se găsește atașat.

*** Eventuale modificări ale programului vor fi anunțate pe facebook.com/networkschauspielschule.
*** Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro: https://m.iabilet.ro/bilete-network-theatre-schools-
in-europe-90401/.

Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa la Timișoara este parte din proiectul Sunlight Theatre. Performative Dialogues. Organizatorii evenimentului sunt Fundația Culturală Artmedia și Universitatea de Vest Timișoara prin Facultatea de Muzică și Teatru, specializarea Artele Spectacolului – Actorie în limba germană.

Parteneri sunt Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Asociația Culturală 360°, Institutul Polonez București, Centru Cultural German Timișoara, Asociația Lumea Voluntarilor, Forumul Democrat al Germanilor din Banat (FDGB), Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran“ din Timișoara, Flight Festival, Linde, George
– Primul banking inteligent by BCR.

Paterneri media: KulturForum Europa e.V., Deutsche Welle, TVR, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, West City Radio, Radio România Cultural, Radio Temeswar.