Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HARTA SECRETĂ a Timișoarei deschide programul la Cinema Victoria, în această săptămână

ianuarie 25, 2023 - ianuarie 29, 2023

La Cinema Victoria, săptămâna aceasta începe miercuri, prin câteva incursiuni în HARTA SECRETĂ a Timișoarei. Aflăm povești despre apă și despre o casă unicat, iar joi, iar ziua de joi este dedicată unei istorii a cafenelelor de pe Bega și povestea celui care a inventat espressorul modern, născut în Timișoara. Proiecțiile scurtmetrajelor vor fi urmate de discuții cu Adriana Babeți și invitații săi. Proiectul „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este desfășurat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara și este primul din programul oficial Timișoara 2023 care este găzduit în acest an la Cinema Victoria!

Un alt om al Timișoarei de descoperit este SUPERHOMBRE – alpinistul de top Horia Colibășanu. Sâmbătă, la trei ani de la lansarea sa, documentarul care-l are în prim-plan pe Horia Colibășanu va rula la Cinema Victoria, iar la final, protagonistul producției, împeună cu regizorii Mircea Gherase și Lucian Mircu vor fi prezenți la o discuție cu publicul.

Joi și sâmbătă, în avanpremieră, CLOSE – o poveste emoționantă despre intimitatea a doi prieteni, pusă la grea încercare de primele semne ale adolescenței. Câștigător al Grand Prix-ului de la Cannes în 2022, filmul lui Lukas Dhont se află pe lista scurtă a Oscarului pentru Cel mai bun film internațional.

Vineri, căutarea se transformă în anchetă, în HOLY SPIDER, unde jurnalista Rahimi investighează cazul unui criminal în serie care ucide lucrătoare sexuale în Iran. Thriller-ul lui Ali Abbasi este inspirat de o poveste reală. 

Adevăruri dureroase, spuse cu zâmbetul pe buze, miercuri seara, alături de TAXIMETRIȘTII Lică, Liviu și clienții lor.

Cinema Victoria mai propune în această săptămână două incursiuni, una pe insula Eghina, locul unde a trăit sfântul Nectarie, OMUL LUI DUMNEZEU, dar și peste ocean, unde Tom Hanks este UN BĂRBAT PE NUME OTTO, cel mai morocănos bătrânel care vă vor face să râdeți copios și să vă emoționați, în porții egale.

Sâmbătă și duminică după-amiază, descoperiți în avanpremieră povestea NĂSTRUȘNICULUI MOTAN MAURICE, care își duce traiul pe străzi și care născocește o înșelătorie perfectă pentru a face bani, și LUMEA SECRETĂ A SPIRIDUȘILOR, împreună cu FINNICK. 

Details

Start:
ianuarie 25, 2023
End:
ianuarie 29, 2023
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Cinema Victoria

Venue

Cinema Victoria

Details

Start:
ianuarie 25, 2023
End:
ianuarie 29, 2023
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Cinema Victoria

Venue

Cinema Victoria