Încarc Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

HAOS, tema ediției cu numărul 30 a StudentFest

august 31, 2021 - septembrie 12, 2021

StudentFest, festivalul internațional studențesc de artă și cultură din România, organizat de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), a ajuns la ediția cu numărul 30.

Scopul său principal, încă de la prima sa ediție, a fost să susțină și să promoveze tinerii artiști, prin intermediul celor opt secțiuni: Arte Urbane, Arte Vizuale, Dans, Design, Foto-Video, Literatură, Muzică și Teatru.

Ce este StudentFest?

Festivalul încurajează educația non-formală prin artă şi cultură şi dezvoltarea ofertei culturale din Timişoara. StudentFest se desfăşoară pe două direcții: evenimente publice (concerte, spectacole de teatru sau seri de film) şi ateliere închise, susținute de artişti, la care este nevoie de înscrierea participanților în prealabil. Atelierele complete pot fi vizualizate pe site-ul: http://studentfest.ro/.

HAOS – tema ediției cu numărul 30

Participanții vor lucra pe conceptul creativ „HAOS”, care reprezintă și tema ediției actuale. Aceasta a fost aleasă în urma corelării haosului cu inspirația în creație și ca sugestie pentru contextul anului 2021, din urma pandemiei provocate de virusul SarsCov-2.

Ca în fiecare ediție StudentFest de până acum, ne-am dorit ca tema aleasă să reprezinte atât un reper istoric pentru anul în care s-a desfășurat, cât și un reper pentru comunitatea de artiști de pretutindeni, în care să se regăsească și care să îi unească. Astfel, în 2021, îndrumăm creatorii de frumos să își întoarcă atenția înspre punctul 0 de la care a pornit, pornește și va porni întotdeauna creația: HAOSUL. Proaspăt confruntați cu o pandemie care ne-a schimbat direcțiile și obiectivele, anul 2021 este HAOSUL care va restabili LINIȘTEA în societate. HAOSUL este cel care ne face să luăm o pauză de la cotidian, să medităm la lucrurile cu adevărat importante pentru noi, să ne regăsim și să o luăm de la capăt. Un HAOS este absolut necesar atunci când rutina și comoditatea se instalează, pentru că el ne face să ne asumăm riscuri, să ieșim din zona de confort și să ne REINVENTĂM. Pe plan artistic, HAOSUL a fost întotdeauna „nebunia” care a dat naștere celor mai mari capodopere de artă. Teoria Big Bang-ului afirmă că HAOSUL este cel care a dat naștere lumii însăși. Credem că este timpul să profităm din plin de această temă și să dăm frâu liber creativității și spiritului artistic. Arta nu respectă tipare, ea este specială tocmai pentru că apare din neant, din amalgamul de idei al artistului și dă naștere unor noi curente și tranziții culturale, declară organizatorii.

Când și unde va avea loc festivalul?

Perioada de desfășurare este 30 august – 12 septembrie, iar dacă măsurile impuse pentru prevenirea infectării cu virusul SarsCov-2 nu se modifică în sens restrictiv, evenimentele și atelierele vor avea loc în zone centrale din Timișoara. Pentru a fi la curent cu informațiile despre desfășurarea festivalului, puteți urmări site-ul http://studentfest.ro/ sau rețelele de socializare, Facebook – StudentFest și Instagram – studentfest.ro.

De asemenea, s-a dat startul unei campanii de donare pentru susținerea festivalului, așadar doritorii pot încuraja arta tânără și independentă prin suportul lor financiar. Donațiile pot fi realizate direct pe site-ul studentfest.ro, prin accesarea butonului de donare sau prin intermediul platformei Bursa Binelui, la linkul: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/StudentFest

Ce evenimente/ateliere sunt la StudentFest 2021?

Printre atelierele închise din acest an se enumeră și cele de street art, pictură în ulei, flashmob, design grafic, design textil, fotografie cu telefonul mobil, atelier de scriere, atelier de trupe și atelier de improvizație scenică. Acestea sunt doar câteva dintre cele peste 30 de ateliere pe care StudentFest le organizează în acest an. Atelierele sunt gratuite și sunt deschise tuturor tinerilor pasionați de latura artistică. Pentru cei care doresc sa ia parte la ateliere, cazarea poate fi asigurată gratuit în căminele UVT. Lista completă de ateliere poate fi viazualizată pe site-ul http://studentfest.ro/.

Evenimentele publice care vor fi organizate la ediția din acest an: concert cu Dragoș Moldovan, câștigătorul emisiunii Vocea României, ediția din 2019, trupa Țapinarii, spectacol de Impro Show și spectacol de teatru – „Lecția”, adaptare după Eugen Ionesco, susținut de trupa „Victory of Art” din București, expoziție de ilustrații „HAOSUL din mintea ta”, Dance Show și Flashmob, și picturi în aer liber.

Despre OSUT

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) este singura organizație sindical-studențească constituită la nivelul Universității de Vest din Timișoara, cu o experiență de peste 31 de ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizație a universității și totodată, un punct de reper pentru toate ligile studențești din țară. Scopul OSUT este acela de a reprezenta interesele comune ale studenților și de a stimula participarea acestora la actul educațional, la viața socială, economică și culturală. Organizația reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are șansa de a se exprima și de a-și pune ideile în practică.

Detalii

Începe:
august 31, 2021
Se termină:
septembrie 12, 2021
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT)

Detalii

Începe:
august 31, 2021
Se termină:
septembrie 12, 2021
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT)