Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Haideți la Căsuța Piticilor, festivalul pentru cei mici și foarte mici

septembrie 10, 2021 - septembrie 12, 2021

Cel mai iubit festival pentru copii revine și anul acesta cu o super ediție aniversară!

Festivalul Căsuța Piticilor împlinește 10 ani, așadar o ediție aniversară, care va fi marcată printr-o frumoasă petrecere în grădina de poveste a Institutului Francez. Și, ca în orice poveste, sărbătoarea durează trei zile și două nopți.

Muzica va fi în centrul atenției în acest an, așadar organizatorii au pregătit o ediție muzicală cu spectacole, concerte, filme, teatru de păpuși, operă pentru copii, zumba, dans, ateliere și activități fascinante pentru copii mici și mari, toate presărate cu muzică și voie bună!

Pentru că este o ediție aniversară, sunt și o mulțime de invitați speciali!

Capul de afiș al acestei ediții este compania Intermezzo din Franța, care vă va delecta cu o serie de ateliere si spectacole cu adevărat impresionante. Festivalul va fi deschis de un concert pentru toată familia: Musiques du monde. Lăsați-vă purtați de sunetele de chitară, de vocea artiștilor și de instrumentele de percuție cu ajutorul cărora veți face o călătorie în jurul lumii pe calea sunetelor. Intrarea la concert este gratuită, în limita locurilor disponibile

Spectacolul Micuța Cârtiță revine la Timisoara! Cine-concertul pentru întreaga familie va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00 și dumincă, de la ora 18:00. Accesul la concert se face pe bază de bilet care poate fi achiziționat de aici.

Nu au fost uitați nici pe cei mai mici dintre pitici. Acestora li se pregătește un spectacol muzical interactiv. Spectacolul Ça se adresează în special bebelușilor și copiilor cu vârste de până la șase ani și reprezintă o incursiune în lumea muzicii, prin care participanții vor face cunoștință cu o serie de instrumente muzicale inedite. Spectacolul se desfășoară sâmbătă și duminică, începând cu ora 10:30, iar accesul se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de aici.

Noutatea de anul acesta o reprezintă atelierele scratch pentru adolescenți, susținute de DJ Undoo, unul dintre cei mai buni DJ din România. Acesta își propune să îi inițieze pe participanți în arta DJing-ului, astfel că îi va învăța tehnici de scratch pe plăci de vinil, cum să lucreze cu ritmul și cum să folosească echipamentele de DJ.

Ca de fiecare dată, spiritul Căsuței Piticilor este creat împreună cu o bună parte a partenerilor Cardul CulturaPlus: Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, La Două Bufniţe, Cărtureşti Timişoara, Andras Party, Kid’gineers, Facultatea de Horticultură și Silvicultură Timișoara.

Cardul CulturaPLUS oferă gratuite la activitatile din timpul zilelor de festival si tarife reduse la spectacolele artistilor francezi. Îl puteți achiziționa de la Institutul Francez, Bdul. C. D. Loga, nr. 46, sau online, de aici.

Cea de-a zecea adunare a piticilor din Timișoara se va desfășura și anul acesta într-un format mai restrâns, respectând toate măsurile sanitare în vigoare: spațiile vor fi dezinfectate constant, distanța va fi asigurată, iar purtarea măștii va fi obligatorie pe toată durata evenimentului. Adulții și copiii de peste 16 ani vor fi nevoiți să prezinte la intrare un document care să ateste vaccinarea completă, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, sau al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2.

Programul complet al Festivalului și informații despre modalitățile de rezervare se regăsesc pe site-ul și pe pagina de Facebook ale Institutului Francez din Timișoara:

https://institutfrancais.ro/timisoara/

https://www.facebook.com/InstitutulFrancezTimisoara

Details

Start:
septembrie 10, 2021
End:
septembrie 12, 2021
Event Tags:
, ,

Organizer

Institutul Francez din România la Timișoara

Venue

Institutul Francez

Details

Start:
septembrie 10, 2021
End:
septembrie 12, 2021
Event Tags:
, ,

Organizer

Institutul Francez din România la Timișoara

Venue

Institutul Francez