Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Filme românești de excepție și cărți, la Cinema Victoria, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

ianuarie 11, 2023 - ianuarie 13, 2023

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Cinema Victoria propune un weekend printre filme și cărți, din 13 până în 15 ianuarie. Cărțile se vor găsi în foaierul cinematografului, la standul librăriei La Două Bufnițe, iar filmele inspirate din viețile sau operele unor autori români recunoscuți, pe marele ecran.

Până atunci, miercuri, spectatorii vor avea ocazia să vadă, probabil pentru ultima dată, VÂRFURI ȘI ABISURI – drama despre dispariția alpinistului maghiar Zsolt Erőss, așa cum este trăită de soția lui, și CORSET – filmul în care împărăteasa Sissi ți se dezvăluie dintr-o perspectivă neconvențională.

Joi, FRATE ȘI SORĂ te lasă să înțelegi cât de complicate pot fi legăturile de sânge. Apoi, de neratat este proiecția specială a filmului QUO VADIS, AIDA? – o dramă cutremurătoare despre masacrul din Srebrenica, văzut și de data aceasta prin ochii unei femei: Aida, locuitoare a orașului, sfâșiată între datoria de translator al trupelor ONU și rolul de soție și mamă care caută cu disperare să își protejeze familia.

Vineri începe programul CĂRȚI PE ECRAN, printr-o discuție relaxată, la un pahar cu vin, despre cum se întâmplă această transformare, cu Cristina Chevereșan și Adina Baya, autoarele cărții POVEȘTI REGÂNDITE. DE LA CARTE LA FILM. Despre același subiect va vorbi scriitorul și scenaristul Cezar Paul-Bădescu, care va fi alături de public, prin conexiune online, vineri seara, după proiecția filmului ANA, MON AMOUR.

Sâmbătă, poveștile duc atât în câmpia Dunării, acolo unde se desfășoară MOROMEȚII 2, regizat de Stere Gulea, cât și la malul mării, în sanatoriul în care tânărul Max Blecher continuă să scrie, în ciuda tuberculozei osoase care îl imobilizează la pat, în ecranizarea romanului INIMI CICATRIZATE, realizată de regizorul Radu Jude.

Și, pentru că Ziua Culturii Naționale coincide cu 15 ianuarie, ziua lui Mihai Eminescu, duminica este dedicată poeților!

„Începem chiar cu marele Eminescu și le propunem tinerilor noștri spectatori să-l redescopere printr-un spectacol interactiv cu actrița și povestitoarea Giorgiana Popan. Programul zilei este întregit de proiecția filmului ȘI ATUNCI, CE E LIBERTATEA?, adaptat după o nuvelă a Anei Blandiana și de documentarul DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE, cu și despre excentrica poetă Nina Cassian”, spun organizatorii.

Details

Start:
ianuarie 11, 2023
End:
ianuarie 13, 2023
Event Tags:
, , ,

Venue

Cinema Victoria

Details

Start:
ianuarie 11, 2023
End:
ianuarie 13, 2023
Event Tags:
, , ,

Venue

Cinema Victoria