Încarc Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

EMERGING ARTIST AWARDS 2020 – Expoziție de artă contemporană

octombrie 22, 2020 @ 6:00 pm - octombrie 30, 2020 @ 6:00 pm

Tinere talente de urmărit și apreciat. Artiști, martori ai timpului lor. Ei sunt viitorul.

În premieră, la Timișoara se organizează EMERGING ARTISTS AWARDS 2020, o inițiativă de susținere și promovare a tinerilor artiști, absolvenți ai Facultății de Artă și Design din Timișoara. Vor fi expuse circa 30 de lucrări de artă contemporană (pictură, sculptură, instalații, ceramică, grafică), multe dintre ele opere inedite, ce merită descoperite și admirate.

Evenimentul va avea loc în 22 octombrie 2020, ora 18:00, la Galeria Calpe (Bastion Theresia), Timișoara.

” Evenimentul EMERGING ARTISTS AWARDS 2020, organizat de Expose Architecture, este unul lăudabil și vine să îmbogățească peisajul cultural timișorean. O societate sănătoasă și progresistă își recunoaște și promovează valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizează exact acest aspect important și tot mai dificil în contextul actual. (…) De asemenea EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023 când Timișoara va performa pe podiumul excelenței internaționale prin titlul de Capitală Culturală Europeană. Parteneriatul dintre UVT, Facultatea de Arte și Design și Expose Architecture este unul onorant pentru ambele instituții și sperăm să fie consolidat pe parcursul timpului. Împreună, vom putea lăsa o amprentă identitară substanțială în istoria culturală a orașului nostru.”,

Prof. univ. dr. Camil Mihăescu, Decan Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest Timișoara

„Ca artist aflat la începutul carierei profesionale, pe care o visezi a fi „de succes”, să fii remarcat dintr-un număr însemnat de absolvenți ai unei facultăți de artă te pune într-o postură mai mult decât onorantă. Și aceasta, din mai multe considerente.

(…) A fi artist contemporan înseamnă, în fond, a fi un martor al timpului tău, capabil să investgheze, să observe, să simtă, să înțeleagă și să-i ofere societății un „portret în oglindă”. Un alt considerent, dar nu și cel din urmă, ar fi convingerea că „investiția” pe termen lung într-ale artei, cu orice efort, merită creditată.”

Prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, artist vizual

Evenimentul este organizat de către Gian Pietro Serra, prin Asociația Expose Architecture, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara și Galeria Calpe.

Expoziția va rămâne deschisă până la 30 octombrie 2020.

Artiști: Mirela-Mădălina Cerbu, Ștefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Vlad Jelmărean, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari, Decebal Gabriel Țăroi

Detalii

Începe:
octombrie 22, 2020 @ 6:00 pm
Se termină:
octombrie 30, 2020 @ 6:00 pm
Etichete Eveniment:
, , , ,

Detalii

Începe:
octombrie 22, 2020 @ 6:00 pm
Se termină:
octombrie 30, 2020 @ 6:00 pm
Etichete Eveniment:
, , , ,