Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dacă nu aveți planuri pentru mâine, luați trenul până la Buziaș, la o ediție Banat Brunch de poveste

iunie 25, 2022

Dacă Banat Brunch la Zorani vi se pare prea departe, luați trenul până la Buziaș!

Mâine, 25.06.2022, aveți ocazia de a face o plimbare imaginară alături de împărăteasa Sisi și cu împăratul Franz Joszef pe sub Colonada de la Buziaș.

Un moment de teatru ce reproduce fragmentul de istorie în care s-a născut Colonada din Buziaș, spectacol de fanfară, degustări de vin și preparate locale servite în Crama Aramic sâmbătă, la prânz, spectacol de muzică populară și dansuri tradiționale interpretate de Ansamblul Izvorașul.

 La doar 30 de kilometri de Timișoara, unde puteți ajunge cu trenul plecând din Gara de Nord sau cu mașina personală, la Buziaș sunt pregătite mai multe evenimente de promovare turistică organizate de municipalitate cu scopul de a crește numărul de vizitatori în zonă.

Activitățile încep la ora 11,00 în parc, unde – într-un scurt moment de teatru – împărăteasa Sisi și împăratul Franz Joszef reiau discuția în care prinde contur construcția Colonadei și continuă, în acompaniament de fanfară,  la Hotel Parc, încheindu-se la Crama Aramic. Aici, mai mulți producători locali din zonă – apicultori, crescători de mangalița, producători de pâine – vor oferi gratuit spre degustare produse locale, însoțite de vinuri de Silagiu.

Acțiunea se va încheia cu un spectacol de muzică populară susținut de Adrian Stanca, Cornelia Lupulescu, Ramona Gombos.

Acțiunea de promovare a orașului Buziaș face parte din Proiectul de promovare  turistică a Banatului de sud, de sud-vest, Banatului Montan și a Clisurii Dunării de Caraș-Severin derulat de Asociația Mariam Med. Orașul Buziaș face parte din Ruta Națională Cultural Turistică “Pe urmele împărătesei Sisi”, inițiată de ing. Dorin Bălteanu și Băile Herculane.

Detalii pe https://turismtimis.ro/

Details

Date:
iunie 25, 2022
Event Tags:
, , ,

Details

Date:
iunie 25, 2022
Event Tags:
, , ,