Încarc Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Concert de excepție al orchestrei Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, la Roma

noiembrie 30, 2021 @ 8:30 pm - 9:30 pm

Universitatea de Vest din Timișoara, orchestra Facultății de Muzică și Teatru, vă invită la un concert de excepție, susținut în Roma cu prilejul Zilei Naționale a României

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara onorează astăzi invitația primită din partea Ambasadei României în Italia, susținând un concert la prestigioasa locație Roma – Auditorium Parco della Musica, într-un moment cu totul special, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Evenimentul, înscris în seria binecunoscută de producții cuprinsă sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”,  va și transmis live, astăzi, 30 noiembrie 2021, începând de la ora 20.30 (respectiv 19.30 ora Italiei) pe pagina de Facebook UVT, dar și pe pagina de Facebook a Ambasadei României din Italia.

La eveniment participă șase sute de invitați, printre care reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Italiene, membri ai corpului diplomatic și ai mediului academic, oameni de afaceri, jurnaliști, precum și membri ai comunității românești din Italia. Pentru a marca solemnitatea evenimentului, marele violonist Alexandru Tomescu, căruia statul român i-a încredințat o vioară Stradivarius, va interpreta un repertoriu remarcabil alături de Orchestra Facultății de Muzică și Teatru, sub bagheta dirijorului Sebastian Felea.

 

Despre eveniment, rectorul UVT, Prof. Univ. Dr.  Marilen Gabriel Pirtea declară: „În anul 2023, Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, iar Universitatea de Vest din Timișoara și-a asumat un rol de implicare activă în organizarea de evenimente culturale de anvergură, destinate deopotrivă timișorenilor, românilor și europenilor în general. Genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” desemnează un program cultural amplu, ale cărui reverberații depășesc granițele Timișoarei și ale României, pentru că avem convingerea că o adevărată capitală a culturii își face simțită prezența în întreaga Uniune Europeană. Vă invităm cu mare bucurie la acest eveniment dedicat Zilei Naționale a României, care este organizat în cadrul unui parteneriat cultural dintre UVT și Ministerul Afacerilor Externe al României, respectiv Ambasada României în Italia. Suntem nerăbdători să audiem prestația orchestrei Facultății de Muzică și Teatru, care promite o seară memorabilă, printr-o prestație artistică ce va fi, cu siguranță, admirabilă.

Detalii

Dată:
noiembrie 30, 2021
Oră:
8:30 pm - 9:30 pm
Etichete Eveniment:
, ,

Detalii

Dată:
noiembrie 30, 2021
Oră:
8:30 pm - 9:30 pm
Etichete Eveniment:
, ,