Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cercetașii aduc Festivalul Luminii la Timișoara

iunie 3, 2023

Cercetașii sunt gata să aducă publicului timișorean o nouă ediție a Festivalului Luminii, cu scopul de a-i îndemna să fie mai prezenți în viețile lor și să aprecieze frumusețea lucrurilor mărunte.

Evenimentul se află la cea de-a XII-a ediție și va avea loc sâmbătă, 3 iunie, în Parcul Central „Anton von Scudier”. Festivalul Luminii este un eveniment care se desfășoară la nivel național, cu scopul de a oferi comunității un strop din bucuria și magia lucrurilor mărunte, un spațiu liniștit, care să deconecteze participanții de la agitația cotidiană și care să-i aducă mai aproape unii de alții.

După cum spune și motto-ul festivalului „Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte”, cercetașii au pregătit ateliere și activitățile menite să surprindă și să placă tuturor indiferent de vârstă.

Participanții sunt invitați să-și petreacă după-amiaza, cât mai creativ posibil, la atelierele de pictură și origami, cât și la nelipsitele atelierele specifice cercetașilor, cum ar fi cel de orientare și supraviețuire în natură, noduri și construcții și jocuri cercetășești. Și de această dată, partenerul nostru de nădejde este Crucea Roșie, care va prezenta celor interesați cum să ofere primul ajutor.

În cadrul festivalului, la lăsarea serii, cunoscătorii în artele chitarei acustice sunt invitați să se alăture cercetașilor la momentul muzical. Cercetașii își propun să creeze un moment de conexiune cu comunitatea timișoreană cu ajutorul muzicii, astfel că oricine este binevenit să ia parte la acest moment artistic. Cei care au avut o săptămână mai lungă, se pot relaxa în spațiul destinat, înconjurat de lumină și verdeață, unde vor putea să joace board games, să citească o carte sau să socializeze.

O dată cu lăsarea întunericului, parcul se va lumina datorită miilor de gulguțe (cutii de hârtie cu o lumânare înăuntru), iar cei de la Deep6 Project vor susține un surprinzător spectacol de jonglerii cu foc . Accesul la eveniment este liber, Festivalul Luminii fiind ocazia perfectă de a vă petrece timpul împreună cu prietenii sau familia. Cercetașii vă invită să aflați mai multe despre aceștia și să redescoperiți frumusețea lucrurilor mărunte alături de ei.

Despre Festivalul Luminii

Festivalul Luminii este un proiect naţional aflat la a XII-a ediţie în Timişoara, organizat de tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizației Naționale “Cercetaşii României”, devenind un eveniment de tradiţie pentru comunitatea locală a Municipiului Timişoara.

Acesta are ca scop împodobirea unei anumite locaţii cu gulguţe (forme de hârtie cu câte o lumânare înăuntru), organizarea de activităţi şi ateliere pentru copii şi a unor momente muzicale care au ca obiectiv divertismentul comunităţii locale şi amintirea importanţei lucrurilor mărunte.

Astfel Festivalul Luminii este un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de artă, iar participanţii se pot deconecta de la probleme şi stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată. Despre Cercetașii României Organizația Națională “Cercetașii României” – ONCR este una dintre cele mai mari mișcări educaționale de tineret din România, derulând la nivel local, prin cele 86 de structuri locale, programe educaționale sustenabile pentru aproximativ 4500 de copii și tineri din România cu sprijinul a 1000 de voluntari adulți.

Centrul Local Licos Timișoara a fost înființat în 2003 și face parte din Organizația Națională Cercetașii României. Cercetășia este educație pentru viață, astfel completând educația primită la școală și în familie, dezvoltă autocunoașterea și dorința de a ști, de a explora și de a descoperi. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități, încurajează diversitatea.

Details

Date:
iunie 3, 2023
Event Tags:
, ,

Venue

Parcul Central „Anton von Scudier

Details

Date:
iunie 3, 2023
Event Tags:
, ,

Venue

Parcul Central „Anton von Scudier