Încarc Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Caravana cinematografică ROD ajunge în Blașcovici

septembrie 4, 2021 - septembrie 5, 2021

Caravana cinematografică ROD și Caravana medicală ATI – cultural și respectiv medical – ajunge în Blașcovici.
„Mergem pe strada Cosmonauților cu ecran și filme, cu trupe de teatru, cu medici, vaccinuri, cățel și purcel.Asta deoarece considerăm că serviciile medicale, precum și accesul la cultură ar trebui să fie disponibile tuturor, indiferent de starea materială sau apropierea față de centrul orașului”, spun organizatorii evenimentului.
Așadar, iată programul pentru cele două zile în care caravana ROD se află în Blașcovici:
S̲â̲m̲b̲ă̲t̲ă̲ ̲–̲ ̲4̲ ̲s̲e̲p̲t̲e̲m̲b̲r̲i̲e̲
🚑 𝟭𝟯:𝟬𝟬-𝟭𝟴:𝟬𝟬 𝗖𝗮𝗿𝗮𝘃𝗮𝗻𝗮 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆ „Împreună pentru viață”: specialiști din mai multe spitale ale Centrului Universitar Timişoara vor asigura consulturi, EKG, ecografii și alte explorări în mai multe specialități (medicină internă/gastroenterologie, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie, endocrinologie, dermatologie etc.).
💉 𝟭𝟯:𝟬𝟬-𝟭𝟴:𝟬𝟬 𝗖𝗮𝗿𝗮𝘃𝗮𝗻𝗮 𝘃𝗮𝗰𝗰𝗶𝗻𝗮̆𝗿𝗶𝗶: va asigura celor care doresc vaccinuri Pfizer sau Johnson & Johnson de prevenție înpotriva COVID-19. Vaccinarea va fi făcută de personalul din Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, în autocarul-caravană special amenajat oferit de compania PROFI.
🎞 𝟭𝟴:𝟬𝟬-𝟭𝟵:𝟬𝟬 𝗘𝘅𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗲 𝗳𝗼𝘁𝗼: cinci fotografi timișoreni vor vernisa poze cu cartierul și locuitorii săi.
🎭 𝟭𝟵:𝟬𝟬-𝟮𝟬:𝟮𝟬 𝗛 𝗨 𝗢 𝗢 𝗢 𝗢 𝗢 ! ! !: Independenți și teatrali, Auăleu ne invită să huiduim împreună la piesa cu care au fost din închisori și până la festivaluri internaționale. Babă și jandarm interpretați de Christine Cizmaș și respectiv Ionuț Marian Pîrvulescu, în regia și textul lui Ovidiu Mihăiță.
📽 𝟮𝟬:𝟯𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗬𝗲𝘁𝗶, 𝗼𝗺𝘂𝗹 𝘇𝗮̆𝗽𝗲𝘇𝗶𝗹𝗼𝗿 (𝟮𝟬𝟭𝟵): Un film animat pentru deliciul copiilor mici și mari. Abominable, în titlul original, este o comedie cu care să încheiem prima seară în hohote, cum se cuvine.
D̲u̲m̲i̲n̲i̲c̲ă̲ ̲–̲ ̲5̲ ̲s̲e̲p̲t̲e̲m̲b̲r̲i̲e̲
📽 𝟭𝟵:𝟬𝟬-𝟭𝟵:𝟯𝟬 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗲 𝘀𝗰𝘂𝗿𝘁𝗲 𝗥𝗢𝗗: Aici am pregătit o selecție de scurtmetraje. Filme very short-uri făcute de veri-șorii voștri de la ROD.
📽 𝟭𝟵:𝟯𝟬-𝟮𝟬:𝟱𝟬 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗱𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿 𝗮𝗻𝗶𝗺𝗮𝘁 𝗖𝗿𝘂𝗹𝗶𝗰 (𝟮𝟬𝟭𝟭): Cu descrierea „Drumul spre dincolo”, animația spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ținut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei. Filmul povestește această dramă cu un umor proaspăt, care te face să râzi și să plângi în același timp.
🎭 𝟮𝟭:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟯𝟬 𝗖𝗮𝘀𝗮 𝗰𝘂 𝗺𝗮𝗶𝗺𝘂𝘁̦𝗲: Încheiem intervenția în Blașcovici cu piesa trupei de Teatrul Basca (tot independent). Proiect câștigător în 2020 la AFCN, în ea se prezintă istoria cartierului Fabric, de la fondarea fabricii de bere și până în anul 1989. Cu râs cu plâns, „un spectacol carusel”, cum îl descrie regizorul său. Cu Ana-Maria Ursu, Constantin Tovarnițchi, Robert Copoț; în regia lui Alex Mihăescu și dramaturgia lui Andrei Ursu.
___
𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮̆, în sensul că nici nu există vreuna.
___
ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice Ed. II
Un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART, al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.
Proiect susținut de Consiliul Județean Timiș si Centrul National al Cinematografiei.
Parteneri: KineDok, One World România, Universitatea de Vest Timișoara, Cinepub, Kuda.org (Serbia), Best Of Timișoara.
Sponsori: Hella și Groupama.

Detalii

Începe:
septembrie 4, 2021
Se termină:
septembrie 5, 2021
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

DocuMentor

Detalii

Începe:
septembrie 4, 2021
Se termină:
septembrie 5, 2021
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

DocuMentor