Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Bucuria dansului” descoperită într-un workshop organizat de asociația Noi Re-Creăm. The joy of dance are loc în acest weekend

martie 31, 2023 @ 12:00 pm - aprilie 2, 2023 @ 4:30 pm

Iubitorii de dans sunt invitati la un workshop susținut de coregrafa Andreea Novac în acest weekend la Casa Tineretului din Timișoara. The joy of dance. Light ways of moving le propune participanților să își înțeleagă mecanismele corpului și să-și descopere mai bine propria corporalitate. Accesul este gratuit, înscrierea se face prin mail la adresa noirecream@gmail.com, atelierul fiind structurat în funcție de nivelul de experiență astfel:
  • sesiunea din 31 martie se adresează profesioniștilor;
  • sesiunile din 1 și 2 aprilie sunt deschise publicului larg, indiferent de nivelul de experiență

PROGRAM
Vineri, 31 martie: 12.00-16.30
Sâmbătă, 1 aprilie: 12.00-16.30
Duminică, 2 aprilie: 12.00-16.30
DESPRE CURS
În prima parte a întâlnirilor activitatea se va concentra pe înțelegerea mecanismelor corpului. Se va vorbi despre postură și structurile de susținere/flexibile ale corpului, se vor analiza încheieturile și felul în care ele permit dez/articularea mișcării, se va lucra cu greutatea, echilibrul și energia, cu dinamici și intensități diferite. Se vor asambla apoi și se vor practica în scurte structuri coregrafice care vizează eficiența și ușurința fiecăruia de a fi în mișcare.
În a doua parte se vor experimenta situații și contexte în care atenția va fi îndreptată spre a descoperi sau a îmbogăți propria corporalitate. Se va explora intuitiv, se vor face alegeri, se vor afla nu un singur răspuns, ci mai multe, se vor accesa noi posibilități de a imagina dansul și de a fi împreună. Va fi provocată și antrenată sensibilitatea, senzitivitatea și creativitatea.
*Gradul de dificultate al propunerilor de miscare variaza in functie de experiența.
Andreea Novac este artistă independentă, coregrafă şi performer. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti şi apoi Coregrafia la Universitatea de Arta Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale”. Este pasionată de creaţie coregrafică, educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ. Începând cu anul 2003 călătoreşte extensiv pentru a participa la ateliere de dans în Europa. Din 2008 începe să creeze propriile piese, pe care le prezintă pe scene naţionale şi internaţionale. Beneficiază de burse şi rezidenţe de creaţie în ţară (Bucureşti, Cluj, Bacău, Iași) şi în străinătate (Italia, Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Austria, Ungaria, Franţa), burse pentru cercetare asupra mişcării în Italia şi Germania și colaborează cu artişti din români sau străini. Participă ca interpret sau coregraf în festivaluri şi proiecte europene. Între 2008 şi 2015 este coordonator de comunicare şi consultant artistic în cadrul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, continuând apoi să coordoneze comunicarea unor proiecte de dans sau arte vizuale. Din 2008 este coregraf invitat pentru a susţine cursuri şi ateliere de dans contemporan în cadrul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Fundaţiei Calea Victoriei, Attitude Balet Studio, Fabricii de Pensule Cluj, Teatrului Fix Iași, Academia de Dans și performance CNDB etc. În 2017, împreună cu Alina Uşurelu şi Irina Marinescu, pune bazele Asociaţiei Developing Art, cu care derulează programe şi proiecte interdisciplinare în zona dansului contemporan şi artelor vizuale. Creează coregrafie pentru film şi teatru. A fost curator asociat al Bucharest International Dance Film Festival în 2020 și, începând cu 2020 director artistic al Festivalului de Arte Performative Caleido.

Organizer

Asociația Noi Re-Creăm

Venue

Casa Tineretului

Organizer

Asociația Noi Re-Creăm

Venue

Casa Tineretului