Încarc Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Au început înscrierile la Timișoara City Marathon

octombrie 23, 2022

Aflat la cea de-a șasea, Timișoara City Marathon a deschis înscrierile la toate cele patru curse de alergare cu care și-a obișnuit alergătorii încă din 2017.

Organizatorii evenimentului, Club Sportiv Alergotura, încurajează mișcarea ca un stil de viață sănătos și vine cu cîteva noutăți menite să facă participarea alergătorilor la evenimente cât mai accesibilă. Evenimentul este competițional.

Timișoara City Marathon ne invită în 23 octombrie să sărbătorim prin alergare și să re(descoperim) istoria orașului și a Banatului, alergând cu voie bună la cele patru curse pregătite:

  • Maratonul “Cavalerii Cetatii” by Flexik Automation. Startulmaratonului de 42 de km va fi dat pentru maxim 100 de participanți din fața bisericii din Otelec, începând cu ora 9.00.
  • Semimaratonul “Eugeniu de Savoya”. Semimaratonul de 21 km va avea punctul de start în fața primăriei din Sânmihaiu Român, la ora 10.00. La această cursă sunt disponibile maxim 200 de locuri.
  • Crosul “Poarta Forforosa”. La cursa de 10 km vor lua startul de la Stadionul “Știința” – Baza 1 UPT, de la ora 9.30 un număr de maxim 300 de participanți.
  • Crosul “Batalionul Banat”. Cursa de 3 km așteaptă la start cu voie bună și iubitorii de mișcare mai puțini antrenați, la Stadionul “Știința” – Baza 1 UPT, la ora 10.45, în limita a 400 de participanți.

Fiind un eveniment competitional, cei mai buni alergători la toate cele patru curse vor fi premiați de către organizatori.

“Unul dintre obiectivele Alergotura este să încurajeze mișcarea și să facă participarea alergătorilor la evenimente cât mai accesibilă. Spre deosebire de celălalte evenimente marca Alergotura, Timișoara City Marathon este un eveniment competițional destinat atât profesioniștilor (la marathon și semi-maraton), cât și celor mai puțin antrenați (la cursele de 10, respectiv 3 km). Pornind de aici, pentru această ediție venim cu o serie de noutăți, prin care ne dorim să avem la start cât mai mulți juniori, copii și iubitori ai sportului” , declară Adrian Ciutina, președinte Club Sportiv Alergotura.

Anul acesta, competiția oferă:

  • Alocarea a câte trei locuri gratuite la oricare dintre cursele evenimentului pentru Cluburile de Atletism din Timiș, pentru a oferi o șansă cât mai multor juniori și copii să participe la eveniment;
  • Invitarea la startul curselor “Batalionul Banat” (3 km) și “Poarta Forforosa” (10 km) a cât mai multor iubitori de alergare, achitând o taxă modică de 20 de lei;
  • O taxă de participare redusă la Marathonul “Cavalerii cetății” by Flexik Automation și la Semi-maratonul “Eugeniu de Savoya”, prin achiziționarea separată, opțională, a tricoului tehnic;
  • Invitarea la un antrenament special în data de 10 septembrie, o alergare în natură. Pe-un picior de Plai oferă posibilitarea alergătorilor să se antreneze pe un traseu de 7,5 km sau 15 km. Detalii și înscriere pe alerglaplai.ro.

Încrierile la Timișoara City Marathon sunt deschise până la data de 9 octombrie 2022 și se pot realiza online aici: https://bit.ly/3pYg0ox

Mai multe detalii despre înscriere, program și condiții de participare pot fi aflate pe timisoaracitymarathon.ro.

Timișoara City Marathon este organizat din 2017 de către Club Sportiv Asociația Alergotura.

Acesta promovează de peste 10 ani alergarea ca un element al unui stil de viață sănătos. Membrii clubului se implică voluntar în dezvoltarea spiritului civic al comunității locale, având la activ câteva mii de ture de alergare, precum și competiții sportive, cum ar fi Timotion, Pe un picior de Plai, La Petrovaselo în vie, Tura Licuricilor etc.

 

 

 

 

Detalii

Dată:
octombrie 23, 2022
Etichete Eveniment:
, ,

Detalii

Dată:
octombrie 23, 2022
Etichete Eveniment:
, ,