Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Andrei Șerban, unul dintre cei mai importanți regizori de teatru contemporani, oaspete al conferințelor „La UVT, Cultura e Capitală!”

februarie 14, 2022 @ 11:00 am - 11:30 pm

Luni, 14 februarie, începând cu ora 11:00, va avea loc o nouă conferință organizată de Universitatea de Vest din Timişoara sub genericul „La UVT, Cultura e Capitală!”

Regizorul de teatru Andrei Șerban propune o temă cu totul aparte: LUMEA ÎN REGIE PROPRIE, se arată într-un comunicat al Universității de Vest Timișoara. 

Ca de fiecare dată, conferința este moderată de reputatul intelectual timișorean Mircea Mihăieș.

Andrei Șerban este regizor de teatru și operă, profesor de artă teatrală la mai multe universități americane, fost profesor de artă teatrală la Columbia University School of Arts pentru aproape trei decenii. Acesta a pus în scenă spectacole de operă și teatru în zeci de țări și este considerat unul dintre cei mai importanți regizori contemporani din lume.

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea, declară: „În cadrul conferințelor desfășurate sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” au fost prezenți unii dintre cei mai importanți intelectuali români. Prima ediție din anul 2022 aduce la Timișoara o personalitate marcantă a scenei internaționale de teatru și operă. Prezența domnului Andrei Șerban în Aula Magna UVT este un eveniment deosebit pentru toți timișorenii, pe care îi așteptăm cu drag să ne fie alături. Conferințele din seria „La UVT, Cultura este Capitală!”, precum și alte evenimente similare, cu care vom debuta în acest an, vor transforma Universitatea de Vest din Timișoara în cea mai mare platformă de idei din vestul țării, unde se dialoghează, se dezbat și se analizează atât teme culturale, cât și teme de interes din zona socială și ideologică.”

Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4, în Aula Magna.

Numărul locurilor este limitat, conform normelor sanitare în vigoare.

Accesul în sală este permis persoanelor vaccinate cu schemă completă împotriva virusului SARS-CoV-2 sau trecute prin boală.

De asemenea, evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT.

 

Details

Date:
februarie 14, 2022
Time:
11:00 am - 11:30 pm
Event Tags:
, ,

Venue

Universitatea de Vest Timisoara

Details

Date:
februarie 14, 2022
Time:
11:00 am - 11:30 pm
Event Tags:
, ,

Venue

Universitatea de Vest Timisoara