Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara caută parteneri pentru organizarea evenimentelor în spațiile pe care le gestionează

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează un apel pentru parteneriate destinate desfășurării de activități culturale, educaționale și comunitare în spațiile pe care le administrează.

Sunt disponibile spațiile:  Bastion 2 (str. Hector, nr. 1 – martie – mai 2025), Centrul de Proiecte – parter (str. Vasile Alecsandri, nr.1, SAD 7 – martie – decembrie 2025), Centrul de Proiecte – curte (str. Vasile Alecsandri, nr.1, SAD 7 – martie – decembrie 2025), Galeria 5 (str. Vasile Alecsandri, nr.1, SAD 5 – martie – decembrie 2025), MX – Muzeul Corneliu Mikloși (bd. Take Ionescu, nr. 83 – iunie – octombrie 2025) și Palatul Ștefania (Piața Romanilor, nr. 1 – martie – iunie 2025). Bastion 1 și Bastion 3 vor fi deschise comunității ulterior într-un apel separat.

Apelul este deschis persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate (PFA), întreprinderilor individuale și familiale, precum și persoanelor juridice de drept public sau privat, române ori străine, care propun proiecte ce îndeplinesc criteriile de evaluare stabilite. Fiecare aplicație primită va fi evaluată de către o comisie constituită la nivelul Centrului de Proiecte. Detalii și Regulamentul îl găsiți aici: https://centruldeproiecte.ro/formulare/propune-o-activitate/.

Partenerii selectați vor avea posibilitatea să organizeze evenimente în domeniul culturii, educației, tineretului, sportului, implicării civice și sociale, precum și în cel al protecției mediului: expoziții și performance-uri, festivaluri și lansări de carte, conferințe și dezbateri, ateliere și proiecții de film, spectacole de teatru și concerte sau alte evenimente relevante pentru comunitate. .

Prin această inițiativă, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, își reafirmă angajamentul de a sprijini dezvoltarea unei comunități active și de a pune la dispoziția organizatorilor resurse adecvate pentru desfășurarea proiectelor care contribuie la diversitatea și vitalitatea vieții urbane. Prin acest demers, Timișoara nu doar oferă spații, ci investește în dezvoltarea unui oraș mai incluziv și mai activ, unde ideile și inițiativele comunității primesc susținerea necesară din partea Primăriei Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

În 2024, Centrul de Proiecte a facilitat accesul la cele 8 spații pentru comunitate gestionate, a oferit sprijin operatorilor culturali și comunității în organizarea a 207 proiecte, la care au participat peste 35.000 de persoane. Evenimentele desfășurate în aceste spații, gestionate de instituția noastră, au acoperit domenii variate, precum: arte vizuale, teatru, muzică, digital, educație, incluziune socială și implicare civică, au contribuit la diversificarea ofertei culturale locale și la extinderea accesului publicului la evenimente. Programul „Spații pentru comunitate” s-a înscris în strategia culturală a orașului și a răspuns nevoilor comunității artistice și ale publicului larg.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *