Cele mai importante tablouri ale Muzeului de Artă, prezentate în aer liber

Anul acesta, în zilele libere de Sărbători, Muzeul de Artă Timișoara ne invită să îi descoperim sau redescoperim comorile. De data aceasta nu e nevoie de bilet de intrare și nici măcar de a trece pragul instituției. Pentru că arta vine mai aproape de noi, la o plimbare prin Piața Unirii.

21 de reproduceri ale celor mai importante tablouri din galeriile Muzeului de Artă Timișoara – Artă Europeană, Artă Românească Modernă, Icoane Bănățene, Pictură Veche Bănățeană, SIGMA & 1+1+1, Corneliu Baba – au fost expuse pe ferestrele de la parterul Palatului Baroc, inclusiv pe cele de pe străzile Augustin Pacha și Florimund Mercy.

”Ne-am inspirat din tradiția creată de marile muzee ale lumii, de a prezenta o parte dintre cele mai atractive piese pe fațada instituției”, a declarat Victor Neumann, directorului Muzeului de Artă Timișoara.

Prin această inițiativă, instituția dorește să își arate recunoștința pentru miile de oameni care au vizitat-o în acest an, dar și de a convinge noi vizitatori să pășească în expozițiile pe care le găzduiește.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *